αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να ξεκινήσεις μια παραγωγική ημέρα, πριν καν σηκωθείς από το κρεββάτι

Πέντε απλοί τρόποι για να ξεκινήσεις μια παραγωγική ημέρα, πριν καν σηκωθείς από το κρεββάτι

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς; Πιθανόν τσεκάρεις το κινητό σου. ‘Η ανησυχείς για τα χτεσινά προβλήματα. Ίσως γκρινιάζεις για όλα όσα έχεις να κάνεις στη συνέχεια. ΟΚ, κανένας από αυτούς δεν είναι ο σωστός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Τα πρώτα πράγματα που κάνεις κάθε ημέρα και οι σκέψεις που έχεις, μπορούν να δώσουν τον τόνο για την υπόλοιπη ημέρα. Το Entrepreneur.com, παραθέτει… τον σωστό δρόμο. Μερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις το πρωί, έτσι ώστε να ξεκινήσεις μια παραγωγική ημέρα πριν καν σηκωθείς από το κρεββάτι.

1- Ξύπνα απαλά: Αντί να ξεπηδάς από το κρεββάτι κάθε πρωί, δώσε στον εαυτό σου 5 ή 10 λεπτά περιθώριο, για να ξυπνήσεις πιο απαλά. Επίσης, βάλε στο ξυπνητήρι μια ήπια, χαλαρή μουσική.

2- Χαμογέλα: Απλά χαμογελώντας, μπορείς να αλλάξεις τη διάθεση σου και τις προοπτικές σου. Έτσι θα ανεβάσεις το αίσθημα αυτοεκτίμησης που έχεις. Και θα δημιουργήσεις ευφορία και ευεξία. Είναι βασικά συστατικά για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα.

3- Ευγνωμοσύνη: Είναι κάτι για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει. Είναι σημαντικό να εκτιμάς αυτά που έχεις. Ακόμα και τα απλά πράγματα. Να είσαι ευγνώμων για την ηλιοφάνεια, το ζεστό κρεβάτι σου ή το ζεστό φλιτζάνι καφέ που σε περιμένει. Οι θετικές σκέψεις θα σου δώσουν την ώθηση που θέλεις, για την νέα ημέρα.

4- Προγραμμάτισε την ημέρα σου: Πριν σηκωθείς από το κρεββάτι, άσε το μυαλό σου να περιπλανηθεί. Σκέψου τι θα ήθελες να ολοκληρώσεις μέσα στην ημέρα. Τις δουλειές σου και ένα σχέδιο για να τις βγάλεις σε πέρας. Μην ξεχάσεις να βάλεις και μερικές ευχάριστες δραστηριότητες στο πρόγραμμα, όπως έναν απογευματινό περίπατο ή μια βόλτα στο γυμναστήριο.

5- Τεντώσου: Ναι, σωστά διάβασες. Τώρα που έχεις φρεσκάρει το μυαλό σου, κάνε το ίδιο και με το σώμα σου. Με μερικές εκτάσεις. Είναι κάτι που θα σε ξυπνήσει, και θα σου δώσει ενέργεια. Μην ξεχνάς ότι οι δουλειές γραφείου, συχνά έχουν ως αποτέλεσμα ένα «πιασμένο» σώμα. Ξεκίνα την ημέρα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 17 =