αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να «μαγνητίζεις» τους άλλους

Πέντε απλοί τρόποι για να «μαγνητίζεις» τους άλλους

Έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν «κάτι» που μαγνητίζει τους άλλους; Είναι αυτοί οι άνθρωποι με τόσο έντονη ενέργεια και vibes που σε κάνουν να θες να είσαι κοντά τους όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο.

Έχουν έναν τρόπο για να κινούνται και να μιλούν, που σε κάνει να νιώθεις καλά.

Αλλά αν αναλύσουμε την συμπεριφορά τους, πως ακριβώς τα καταφέρνουν; Εδώ είναι 5 απλές πρακτικές τους. Και μπορείς να τις αντιγράεις για να «μαγνητίζεις» τους άλλους.

1) Να είσαι καλός ακροατής

Οι «μαγνητικοί» άνθρωποι ξέρουν πώς να ακούν ενεργά. Αυτό σημαίνει ότι ακούνε για να καταλάβουν – όχι για να κερδίσουν μια διαμάχη ή να σχεδιάσουν στο μυαλό τους τι θα πουν στη συνέχεια.

Σκεφτείτε το εξής: Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας έρχονται σε εσάς όταν χρειάζονται παρηγοριά ή θέλουν να αποφορτιστούν; Τους κοιτάτε στα μάτια όταν μιλούν και ακούτε με προσοχή τι έχουν να πουν; Τους προσκαλείτε στον προσωπικό σας χώρο με ανοιχτή γλώσσα του σώματος και τους ενθαρρύνετε να μοιραστούν τις σκέψεις ή τα προβλήματά τους;

Εάν είπατε «ναι» σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, είναι σημάδι ότι είστε ένα μαγνητικό άτομο με εξαιρετικές δεξιότητες ακρόασης. Οι άνθρωποι νιώθουν μια έντονη εκτίμηση για εσάς επειδή τους κάνετε να αισθάνονται ότι ακούγονται. Προσελκύετε τους ανθρώπους κοντά σας, αφιερώνοντας χρόνο για να ακούσετε τις ιδέες, τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες τους.

2) Αυτοπεποίθηση

Εάν είστε σίγουροι για τον εαυτό σας και δεν βασίζεστε σε εξωτερική επικύρωση, είναι ένα σημάδι ότι έχετε μια μαγνητική προσωπικότητα που σέβονται οι άλλοι.

Δεν προσπαθείς να είσαι κάτι που δεν είσαι. Ξέρεις ότι το να είσαι ο εαυτός σου είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι είσαι σημαντικός.

Αν έχετε αυτοπεποίθηση, αυτό κάνει τους ανθρώπους να έλκονται προς το μέρος σας. Αντιλαμβάνονται τη στάση σας γρήγορα και εμπνέονται από το πώς αντλείτε την αυτοεκτίμησή σας από μέσα. Και αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση; Θυμήσου το άρθρο: Εξι φράσεις που χρησιμοποιούν τα άτομα που έχουν αυτοπεποίθηση (και γίνονται συμπαθείς στους άλλους)

3) Η αισιοδοξία σου είναι μεταδοτική

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αισιοδοξία είναι ένα κοινωνικά μεταδοτικό συναίσθημα. Και τα άτομα με μαγνητική προσωπικότητα, είναι εύκολο να… «μολύνουν» άλλους με λίγη θετικότητα.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς μερικοί άνθρωποι έχουν απλώς αυτή την έμφυτη ικανότητα να βλέπουν το καλό σε κάθε κατάσταση, ακόμα και όταν όλα δεν πάνε στραβά; Για αυτούς, το θέμα δεν είναι να παραμένουν θετικοί όλη την ώρα. Έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη στην ικανότητα κάποιου να μετατρέπει τα εμπόδια σε ευκαιρίες.

Εάν μπορείτε να σχετιστείτε με αυτό, τότε είναι ένα σημάδι ότι έχετε μια μαγνητική προσωπικότητα που φωτίζει ένα μονοπάτι για να ακολουθήσουν οι άλλοι. Κοιτάτε τα καλά της ζωής, αλλά εξακολουθείτε να είστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απορρίπτετε αυτό που νιώθουν οι άλλοι.

Τους βοηθάτε να αμφισβητήσουν τις αρνητικές, αυτοπεριοριζόμενες σκέψεις τους και τους δείχνετε ότι μπορεί να υπάρχει διαφορετικός τρόπος χειρισμού της κατάστασης.

4) Αίσθηση του χιούμορ

Έχετε τη φυσική ικανότητα να κάνετε τους ανθρώπους να γελούν χωρίς να πληγώνετε ή να ταπεινώνετε κανέναν; Αν το κάνετε, έχετε μια αίσθηση του χιούμορ που ξεκουράζει τους ανθρώπους. Έχετε μια μαγνητική προσωπικότητα που κάνει τους άλλους να έρχονται κοντά σας..

Το χιούμορ είναι ένα μυστικό όπλο που χρησιμοποιείτε για να κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους.

Και αυτό υποστηρίζεται από την επιστήμη. Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι το γέλιο λειτουργεί ως… κοινωνική κόλλα που ενισχύει την αίσθηση σύνδεσης των ανθρώπων. Πράγματι, η υπέροχη αίσθηση του χιούμορ μπορεί να σας φέρει πιο κοντά με τους άλλους.

5) Περιέργεια

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality δείχνει ότι οι περίεργοι άνθρωποι είναι καλύτεροι στο να συνδέονται με άλλους. Λέει ότι η περιέργεια καλλιεργεί την οικειότητα ,ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον.

Όπως εξηγεί ο ψυχολόγος Todd Kashdan για το Greater Good Magazine:

«Όταν δείχνεις περιέργεια και κάνεις ερωτήσεις και ανακαλύπτεις κάτι ενδιαφέρον για κάποιο άλλο άτομο, οι άνθρωποι αποκαλύπτουν περισσότερα, μοιράζονται περισσότερα και σου ανταποδίδουν τη χάρη, κάνοντας ερωτήσεις σε σένα. Δημιουργεί μια σπείρα δούναι και λαβείν».

Έτσι, εάν είστε από τη φύση σας περίεργοι, αναζητώντας συνεχώς να κατανοήσετε ένα άλλο άτομο – πλήρως και αληθινά – χωρίς κρίση, είναι ένα σημάδι ότι έχετε μια μαγνητική προσωπικότητα που ελκύει τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − four =