αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να γίνεσαι λίγο πιο έξυπνος κάθε εβδομάδα

Πέντε απλοί τρόποι για να γίνεσαι λίγο πιο έξυπνος κάθε εβδομάδα

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για τις 5 αρνητικές φράσεις τις οποίες δεν λένε ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι.

Για να φτάσετε στην επιτυχία στο πεδίο της επιχειρηματικότητας -αλλά και σε πολλά άλλα πεδία- χρειάζεστε ένα εύστροφο μυαλό που να αντιδρά γρήγορα στα προβλήματα. Να μπορείτε να διαχειριστείτε ο,τι έρχεται στον δρόμο σας. Εν ολίγοις, το αν θα φτάσετε στον μεγάλο στόχο σας, συχνά καθορίζεται από το πόσο έξυπνοι είστε.

Με την εξάσκηση, ο καθένας μπορεί να αυξήσει τη βάση γνώσεων του, να γίνει πιο ευφυής και να μάθει νέες δεξιότητες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο κάθε μέρα μαθαίνοντας κάτι νέο. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε και όσο πιο βαθιά κατανοούμε το κάθε πράγμα, τόσο περισσότερο μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις του εγκεφάλου μας.

Ακολουθούν 5 απλές συμβουλές για να γίνεστε λίγο πιο έξυπνοι κάθε εβδομάδα.

Αφιέρωσε χρόνο στο διάβασμα

Το μυαλό είναι σαν ένας μυς: Οσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε τόσο πιο δυνατός θα γίνεται. Το διάβασμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη του μυαλού σας, καθώς είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους αποκτούμε γνώση. Μέσα από το διάβασμα, μπορείτε να ανακαλύψετε νέα πράγματα και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σε οποιοδήποτε θέμα. Το διάβασμα βοηθά επίσης να αναπτύξετε τη δημιουργική σας πλευρά, ενεργοποιώντας τη φαντασία σας. Αν έχεις περιοσισμένο χρόνο, θυμήσου και το άρθρο: Η «τακτική του ανθρακωρύχου», για να διαβάζεις 1 βιβλίο την εβδομάδα: Ο διάσημος επιχειρηματίας Tai Lopez αναλύει.

Οικοδόμηση μιας βαθύτερης κατανόησης

Το να γίνεις εξυπνότερος απαιτεί περισσότερα από την απλή απορρόφηση πληροφοριών — η αληθινή σοφία προέρχεται από τη βαθιά κατανόηση ενός θέματος. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ξεπερνούν όλους τους άλλους επειδή είναι σε θέση να μαθαίνουν γρήγορα νέες δεξιότητες, να προσαρμόζονται στις αλλαγές και να εργάζονται τόσο μέσα σε ομάδες, όσο και ανεξάρτητοι. Χρησιμοποιούν μια βαθιά και ουσιαστική γνώση του κόσμου και μια ευέλικτη νοοτροπία για να κατανοήσουν τα προβλήματα και να βρουν γρήγορα λύσεις. Η βαθιά βάση γνώσεών που διαθέτουν, τους δίνει τα στοιχεία που χρειάζονται για να αποδώσουν.

Εργαστείτε για να χτίσετε μια βαθιά και ουσιαστική βάση γνώσεων για μερικά βασικά θέματα και ζητήματα. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με τους τομείς στους οποίους είστε αδύναμοι. Και επιδιώξτε να ενισχύσετε την κατανόησή σας για σημαντικά θέματα, μέχρι να αποκτήσετε μια σταθερή βάση στην οποία μπορείτε να χτίσετε. Η γνώση είναι αθροιστική, οπότε ξεκινήστε με τα βασικά. Πρέπει να έχετε μια αντίληψη του πώς λειτουργεί κάτι για να μπορέσετε να το διορθώσετε ή να το αναβαθμίσετε.

Να ρωτάς συνεχώς και να αναζητάς διευκρινίσεις

Το να κάνεις ερωτήσεις είναι κομβικό για να γίνεις πιο έξυπνος. Η καινοτομία ξεκινά πάντα κάνοντας ερωτήσεις και έχοντας περιέργεια. Έχει αξία να κάνεις ερωτήσεις. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ακονίζουμε ένα περίεργο, ανοιχτό μυαλό, αμφισβητώντας μία σειρά από πράγματα που βλέπουμε. Το θέμα δεν είναι μόνο να κάνεις ερωτήσεις. Θα πρέπει να κάνεις διορατικές ερωτήσεις που διερευνούν την εγκυρότητα των εκάστοτε υποθέσεων, θα αναλύουν τη λογική πίσω από ένα πράγμα και θα εξερευνούν το άγνωστο. Εξασκηθείτε στο να κάνετε ερωτήσεις που φτάνουν στην καρδιά ενός θέματος. Και να πιέζετε για απαντήσεις.

Διαφοροποίησε την ημέρα σου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε τη νοημοσύνη σας, είναι η… εκγύμναση διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου σας. Δεν πρόκειται να γίνεις πιο έξυπνος κάνοντας τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα. Αν και η ρουτίνα είναι κάτι καλό (έτσι το σώμα σας ξέρει πότε πρέπει να σηκωθεί και πότε είναι ώρα για ύπνο), δεν πρέπει να περνάτε την ημέρα σας βαλτωμένοι. Βάζωντας μια μικρή καινοτομία στην καθημερινότητά σας, διατηρείτε τα πράγματα φρέσκα και ενδιαφέροντα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πάτε σε ένα νέο μέρος για μεσημεριανό γεύμα ή θα πάτε για μια μεσημεριανή βόλτα στην οποία θα δίνετε προσοχή στα αξιοθέατα και τους ήχους γύρω σας. ‘Η θα συναντηθείς με ένα άτομο που είχες να δεις καιρό. Ακόμα και τα απλά, κάνουν τη διαφορά.

Γράψε τις ιδέες σου

Καθώς εργάζεστε για να δομήσετε τη βάση γνώσεών σας, θα δείτε το μυαλό σας να επεκτείνεται και να αναπτύσσεται με νέους τρόπους. Εάν γεμίζετε τον εγκέφαλό σας με εξαιρετικές πληροφορίες, το μυαλό σας θα αρχίσει να αξιοποιεί αυτές τις πληροφορίες με χρήσιμο τρόπο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ξαφνικά γίνατε μια… μηχανή ιδεών. Θα αρχίσετε να βιώνετε μικρές ανακαλύψεις όπου ξαφνικά συνδέετε μια ιδέα με την άλλη για να σχηματίσετε μια ακόμη μεγαλύτερη και καλύτερη ιδέα.

Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη αυτές τις ιδέες. Γράψτε τες, κρατήστε τις κοντά σας και φροντίστε να συνεχίσετε να ανατρέχετε σε αυτές. Θυμηθείτε: Ακόμη και οι μεγαλύτερες και καλύτερες ιδέες σας είναι εντελώς άχρηστες, εκτός κι αν κάνετε κάτι με αυτές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =