αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλές τακτικές για να σου ανοίγονται οι άλλοι (ακόμα κι αν γνωρίζεστε ελάχιστα)

Πέντε απλές τακτικές για να σου ανοίγονται οι άλλοι (ακόμα κι αν γνωρίζεστε ελάχιστα)

Έχετε αλληλεπιδράσει ποτέ με κάποιον και αμέσως νιώσατε ότι μπορούσατε να του πείτε οτιδήποτε; Σας έκανε να αισθάνεστε χαλαροί, αποδεκτοί ή γενικά άνετα, παρόλο που δεν τον ήξερες σχεδόν καθόλου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μάστερ στο να κάνουν τους άλλους να ανοιχτούν.

Σε μια μελέτη την οποία αναδημοσιεύει το psychology today, η Lynn Carol Miller από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και οι συνάδελφοί της, διερεύνησαν τα ψυχολογικά προφίλ αυτών των ανθρώπων.

Κάπως έτσι, προκύπτουν 5 απλές τακτικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εσύ για να σου ανοίγονται οι άλλοι άνθρωποι. Ακόμα κι αν δεν κάνετε παρέα… χρόνια.

Ακούστε πλήρως τους άλλους. Δώστε τους την αμέριστη προσοχή σας.

Εκφράστε ενσυναίσθηση. Όταν οι άλλοι μοιράζονται κάτι, αντί να σκέφτεστε τα δικά σας συναισθήματα και τις προτιμήσεις σας ως απάντηση, σκεφτείτε πώς νιώθουν εκείνοι με την εμπειρία τους.

Καλλιεργήστε την αυτογνωσία. Σκεφτείτε πώς σκέφτεστε και αισθάνεστε, για να κατανοήσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων.

Κάντε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου στους ανθρώπους. Όταν κάποιος μοιράζεται μια ιστορία, συνεχίστε τη συζήτηση με ερωτήσεις όπως: “Πώς ήταν αυτό για εσένα;” και “Πώς ένιωσες γι’ αυτό;”. Απόφυγε δηλαδή ερωτήσεις που απαντιούνται με ένα «ναι» ή «όχι».

Βρείτε τη χαρά στο να ακούτε τους ανθρώπους. Το να ακούτε τους άλλους δημιουργεί οικειότητα. Είναι επίσης κολακευτικό όταν οι άλλοι σου αποκαλύπτονται γιατί δείχνει ότι σε εμπιστεύονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 8 =