αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλές τακτικές για να κάνεις πρόοδο κάθε ημέρα στη ζωή σου (και να πας πιο κοντά στους στόχους σου)

Τέσσερις απλές τακτικές για να κάνεις πρόοδο κάθε ημέρα στη ζωή σου (και να πας πιο κοντά στους στόχους σου)

Ναι, χρειάζεται δουλειά για να φτάσεις σε έναν μεγάλο στόχο σου. Αλλά κάπου στη διαδρομή, συχνά νιώθουμε ότι έχουμε χαθεί. Δεν είμαστε σίγουροι αν βαδίζουμε στο σωστό μονοπάτι. Μπορεί να κάνουμε την προσπάθεια μας, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Αν σε αυτά προσθέσουμε το άγχος και τον φόβο της πιθανής αποτυχίας, τότε είναι ακόμα πιο εύκολο να βγούμε εκτός δρόμου.

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στη διαδικασία που ακολουθείς, μπορεί να σε βοηθήσει να απαλύνεις τους φόβους και το άγχος σου ενώ προχωράς προς τους μεγαλύτερους στόχους σου.

Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, είναι να παραμείνετε αφοσιωμένοι στο σχέδιο. Το να εμπιστεύεστε το σχέδιο, βοηθά για να κάνετε τη δουλειά που ξέρετε ότι πρέπει να γίνει, παρόλο που μπορεί να δυσκολεύεστε ή να αισθάνεστε ότι δεν έχετε τα κέρδη που θέλετε.

Ένα πράγματα που δεν συζητάμε συχνά, είναι ότι ο δρόμος προς την επιτυχία έχει «πάνω» και «κάτω». Πολλοί άνθρωποι βλέπουν την διαδρομή για την επίτευξη των στόχων τους ως μια γραμμική διαδικασία. Βάζεις την δουλειά, και αυτή η δουλειά σε φέρνει στον στόχο σου. Αλλά δεν λειτουργεί έτσι.

Τι μπορείς να κάνεις μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό; Εδώ είναι 4 απλές τακτικές για να καταγράφεις πρόοδο κάθε ημέρα- και να πας πιο κοντά στους στόχους σου.

1# Εστίασε σε ένα βήμα τη φορά. Ένα πολυετές πλάνο, είναι μια μεγάλη δέσμευση. Μπορεί να προκαλεί άγχος επειδή υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να συμβούν. Και τόσα πολλά που μπορεί να πάνε στραβά! Μπορείτε να κοντρολάρετε αυτά τα συναισθήματα εστιάζοντας σε ένα βήμα του σχεδίου σας τη φορά. Μόλις ξεκινάς άλλωστε. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για το 5ο ή 6ο βήμα. Μείνε συγκεντρωμένος στο να κάνεις τη δουλειά του πρώτου βήματος. Και μετά του δεύτερου κοκ.

2# Όρισε μία «μη μηδενική ημέρα». Τι είναι μια μη μηδενική ημέρα; Αυτή είναι μια μέθοδος αυτοβελτίωσης και εργασίας για τους στόχους σας που συνοψίζεται σε μια απλή πρακτική. Κάθε μέρα, κάνετε τουλάχιστον πέντε λεπτά δουλειάς για τον στόχο σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να ξεκινήσουν αυτό που κάνουν. Ο στόχος μπορεί να φαίνεται τεράστιος, δύσκολος ή απλώς ακατόρθωτος. Οπότε οι άνθρωποι αναβάλλουν. Αποφεύγουν να κάνουν τη δουλειά. Το αναβάλλουν για αργότερα, νομίζοντας ότι απλώς θα επιστρέψουν ξανά σε αυτό.Το πρόβλημα με αυτή τη γραμμή σκέψης είναι ότι χάνεις χρόνο. Ο χρόνος δεν είναι κάτι που μπορείτε να αγοράσετε ή να το διεκδικήσετε. Ο χρόνος που μόλις έφυγε, χάθηκε για πάντα. Κάντε τουλάχιστον πέντε λεπτά δουλειάς κάθε μέρα για να πετύχετε τον στόχο σας. Θα υπάρχουν κάποιες μέρες που θα κάνετε μόνο τα πέντε λεπτά της δουλειάς. Αλλά θα υπάρξουν πολλές ακόμη μέρες όπου τα πέντε λεπτά θα μετατραπούν σε δέκα λεπτά, μισή ώρα και μια ώρα.

3# Εστίασε σε αυτά που μπορείς να ελέγξεις. Θα υπάρξουν πολλά πράγματα στη ζωή που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Θα συναντήσεις εμπόδια. Θα χρειαστεί να κινηθείς μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Μπορείτε να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας και στη δουλειά σας εστιάζοντας στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε. Και να κάνετε όσο καλύτερη δουλειά μπορείτε.

4# Η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας για αυτό αποδέξου την. Η διαδρομή δεν είναι εύκολη. Θα έρθουν και αποτυχίες. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν την αποτυχία ως το απόλυτο τέλος του ταξιδιού τους. Δεν είναι. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, τουλάχιστον εκείνοι που δεν έχουν απλώς μια τύχη, γνωρίζουν ότι η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας. Καταλαβαίνουν ότι όταν βιώνουν μία αποτυχία δεν σημαίνει ότι είναι ανίκανοι, αλλά είναι απλώς ένα μάθημα που θα τους κάνει καλύτερους. Αν λοιπόν δεις κάποια αποτυχία στην διάρκεια της διαδρομής σου, πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και συνέχισε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − one =