αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά tips, για να πραγματοποιήσεις τις αγχωτικές αλλαγές στη ζωή σου (ναι, είναι καιρός να τις κάνεις)

Πέντε απλά tips, για να πραγματοποιήσεις τις αγχωτικές αλλαγές στη ζωή σου (ναι, είναι καιρός να τις κάνεις)

Οι αλλαγές στη ζωή είναι απαραίτητες. Αλλά συνήθως δεν είναι τόσο εύκολες. Σκέψου, πότε έκανες την τελευταία μεγάλη «μετάβαση» στη ζωή σου; Τέτοιες «μεταβάσεις» μπορούν να γίνουν σε πολλά πεδία: καριέρα, σχέσεις, οικονομικά, πεποιθήσεις, εθισμούς, απώλεια ή προσθήκη ενός αγαπημένου προσώπου. Σε οποιοδήποτε πεδίο κι αν είναι η μεγάλη αλλαγή, είναι πιθανό να σου δημιουργήσει άγχος.

Έχουν και θετικά. Αφού συνήθως προεκτείνουν τους ορίζοντες σου, σε κάνουν πιο ανθεκτικό και σου δίνουν χρήσιμα μαθήματα. Παρακάτω θα δεις 5 απλά tips για να πραγματοποιήσεις τις αγχωτικός αλλαγές στην ζωή σου. Έτσι όπως τα εντοπίσαμε στο αμερικανικό Thrive Global.

1# Μην σκέφτεσαι το «εάν»: Η αβεβαιότητα μπορεί να σε τρελάνει. Μην σκέφτεσαι ούτε το παρελθόν, ούτε τι θα γίνει σε 5 χρόνια από τώρα. Εστίασε στο τώρα. Και δράσε.

2# Γιόρτασε τις μικρές νίκες: Είναι σημαντικό να έχεις καλή ψυχολογία. Άρα γιόρτασε τις μικρές νίκες. Είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να πας στην μεγάλες αλλαγές.

3# Να ξέρεις πότε να λες «όχι» και «ναι»: Το έχουμε ξανά πει, τα «όχι» δημιουργούν χώρο για τα «ναι». Πρέπει να ξέρεις που θα λες την κάθε λέξη. Έτσι ώστε να αξιοποιήσεις τις πραγματικές ευκαιρίες.

4# Μην ακούς τον θόρυβο: Σε κάθε μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας, θα ακούσουμε αρνητικά σχόλια από κάποιους και κριτική. Όλα αυτά μπορούν να μας επηρεάσουν αρνητικά. Κράτα μόνο τις γνώμες που σε ωφελούν. Και μην ακούς τον θόρυβο.

5# Ζήτα βοήθεια: Πρέπει να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που τους εμπιστεύεσαι. Ζήτα την γνώμη τους αν κρίνεις ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται. Στην χειρότερη περίπτωση θα απορρίψεις αυτό που θα σου πουν και θα κάνεις αυτό που σχεδίαζες από την αρχή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 4 =