αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπροστά σου ένα άτομο που… τσακώνεται με όλους

Πέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπροστά σου ένα άτομο που… τσακώνεται με όλους

Είναι παντού γύρω μας. Στον επαγγελματικό ή στον προσωπικό κύκλος μας. Ακόμα και στα social media. Είναι τα άτομα που… τσακώνονται με όλους. Κάποιος με συγκρουσιακή προσωπικότητα μπορεί να είναι καλός μερικές φορές, αλλά να έχει κακή συμπεριφορά τις περισσότερες φορές.

Υπάρχουν ορισμένοι φίλοι, συνάδελφοι ή μέλη της οικογένειας από τους οποίους πρέπει να αποστασιοποιηθείτε- είναι άτομα που απλώς σας αγχώνουν. Αν παρατηρήσετε ότι το αίμα σας βράζει κάθε φορά που περνάτε πολύ χρόνο με ένα συγκεκριμένο άτομο, το πιθανότερο είναι ότι δεν είστε εσείς το πρόβλημα. Εάν είστε γενικά ήρεμος άνθρωπος και νιώθετε άγχος ή θυμό όταν μιλάμε με ένα συγκεκριμένο άτομο, μπορεί να πρόκειται για ένα άτομο που συνηθίζει να καυγαδίζει με όλους.

Εδώ είναι 5 σημάδια για να εντοπίσεις ένα τέτοιο άτομο.

1. Δυνατή φωνή

Μερικοί άνθρωποι μιλάνε δυνατά γενικά, αλλά όταν κάποιος υψώνει τη φωνή του και βγάζει… μια κραυγή πολλές φορές την ημέρα, είναι πιθανώς κακά νέα. Είτε ουρλιάζουν για να στήσουν ένα δραματικό σκηνικό, είτε «ανάβουν» πολύ εύκολα και ξεκινούν λογομαχίες, αυτοί οι άνθρωποι προσθέτουν άγχος και τσακωμούς σε κάθε κατάσταση.

2. Έχουν άποψη για όλα

Είναι ΟΚ να έχεις γνώμη, αλλά κάποιος με έντονα συγκρουσιακή προσωπικότητα πάει λίγο μακριά. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν άποψη για τα πάντα. Από την οικονομία και τα διεθνή θέματα, μέχρι την ιατρική. ‘Η ακόμα και… το πώς πρέπει να χτενίσετε τα μαλλιά σας.

Επιπλέον, τις περισσότερες φορές, αυτές οι απόψεις μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητική κριτική, η οποία, με τη σειρά της, αυξάνει την ευκαιρία για λογομαχία και σύγκρουση.

3. Είναι… ιδιότροποι

Είναι συνήθως επιλεκτικοί για τα πάντα, από το φαγητό που τρώνε μέχρι τον γενικό τρόπο ζωής που ζουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να θα πάνε για κάμπινγκ και ποτέ δεν θα δοκιμάσουν κάτι νέο.

Όταν περνάτε χρόνο με τέτοιους ιδιότροπους ανθρώπους, νιώθετε πάντα ότι πρέπει να ελέγχετε ότι είναι ευτυχισμένοι. Αυτό είναι αγχωτικό και δεν πρέπει να είναι δική σας δουλειά. Στο τέλος, όταν οι άλλοι απογοητεύονται με την κακή στάση και τις ιδιοτροπίες των ατόμων αυτών, συνήθως ξεσπούν καβγάδες.

4. Θέλουν πάντα να έχουν δίκιο

Είναι πάντα ωραίο να έχεις δίκιο, αλλά όσοι έχουν συγκρουσιακή προσωπικότητα πρέπει να έχουν δίκιο όλη την ώρα- εκτός αν θέλεις να τους δεις να κάνουν μια σκηνή.

Ένα τέτοιο άτομο, ακόμα και αν παραδεχτεί ότι έκανε ένα λάθος, θα κατηγορήσει τους άλλους για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Δεν φταίει, καθώς κάποιος του έδωσε… ξεκάθαρα λάθος πληροφορίες ή τον ξεγέλασε εσκεμένα για να κάνει το λάθος.

6. Ακραίες αντιδράσεις ακόμα και για τα μικρά πράγματα

Ενεργούν και θα σκέφτονται με ακραίους τρόπους. Κάτι καθημερινό και ασήμαντο, τους φαίνεται πάντα μεγάλο και αγχώνουν συνεχώς τους άλλους μεγεθύνοντας τα πράγματα.

Όταν τους λες ότι κάτι δεν είναι μεγάλο θέμα, γίνεται χειρότερο. Θα κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν πόσο σημαντικό είναι για αυτούς το Χ θέμα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φωνές, κλάματα ή να λένε ενοχλητικά πράγματα γενικότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Steve Jobs είχε πει με μια φράση τι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις την ζωή που θέλεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 18 =