αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈξι απλά σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος κάνει τον πλούσιο… αλλά δεν είναι

Έξι απλά σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος κάνει τον πλούσιο… αλλά δεν είναι

Είναι πιθανό να έχεις δει τέτοιους ανθρώπους. Τους έχεις στον κύκλο σου. ‘Η τους βλέπεις στα social media. Είναι αυτοί που κάνουν τους πλούσιους… αλλά δεν είναι. Εντυπωσιακές φωτογραφίες, πάρτι ή ακριβά ρούχα, είναι μερικά από τα «εργαλεία» τους. Στόχος; Να δείξουν σε όλους πόσο πλούσιοι είναι. Αλλά η πραγματικότητα είναι συνήθως διαφορετική. Ούτε πλούσιοι, ούτε πετυχημένοι είναι.

Πως μπορείς όμως να καταλάβεις αυτούς τους ανθρώπους; Εδώ είναι 6 απλά σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος κάνει τον πλούσιο… αλλά δεν είναι. Είναι μερικές πρακτικές που ακολουθούν συνήθως αυτοί οι άνθρωποι.

Συγκρίνουν αυτά που έχουν με τους άλλους

Όταν πρόκειται για απάτη, οι άνθρωποι θα κάνουν επιπλέον προσπάθειες για να δείξουν πόσα χρήματα ή πλούτη έχουν. Αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια για να δείξουν αυτό που έχουν, σε σύγκριση αυτά που έχουν οι άλλοι. Για παράδειγμα, οι «ψεύτικοι πλούσιοι» θέλουν να επιδεικνύουν τις τελευταίες αγορές τους και τα πολυτελή τους αντικείμενα ή να επισημαίνουν τις αδυναμίες των άλλων. Πάντα μιλούν για το «πόσο καλύτερα τα καταφέρνουν»- και είναι ένας τρόπος για να κρύψουν το ψέμα τους Όλα αυτά είναι σημάδια ενός fake πλούσιου ανθρώπου.

Κάνουν επίδειξη στα social media

Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Οι «ψεύτικοι πλούσιοι» συνήθως αναζητούν την επιβεβαίωση- και τα social media είναι ένα καλό μέρος για να το κάνουν. Ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούν να δείξουν… πόσο καλύτεροι είναι από όλους τους υπόλοιπους. Έχεις τέτοια άτομα στις επαφές σου που κάνουν συνεχώς αναρτήσεις επίδειξης;

Καυχιούνται συνεχώς για το ποιον ξέρουν

Έχετε παρατηρήσει ότι ένα άτομο βρίσκει τρόπους για να διαφημίζει συνεχώς ότι έχει… σημαντικές επαφές και γνωριμίες; Είναι επειδή γνωρίζουν τη δύναμη αυτών των συνδέσεων. Το κάνουν είτε με λόγια, είτε με μερικές… σελφι. Είναι πάντα κοντά σε κάποιο «σημαντικό πρόσωπο». Και, θέλουν να αποκτήσουν επιρροή στους κοινωνικούς κύκλους, να τονίσουν τις κοινωνικές επαφές τους και να κάνουν τον εαυτό τους να φαίνεται πιο σημαντικός.

Υπάρχει πάντα μια δικαιολογία

Όπως συμβαίνει με όλους τους ψεύτες, υπάρχει πάντα μια δικαιολογία, αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε κάτι. Οι ψεύτικοι πλούσιοι αποφεύγουν σχέδια που περιλαμβάνουν ακριβά εστιατόρια, ακριβά events, διακοπές ή άλλα πράγματα που πραγματικά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Και έχουν κάποια πάντα δικαιολογία να σου παραθέσουν.

Δεν μπορούν να κάνουν βαθιές συζητήσεις για την οικοδόμηση πλούτου

Η ίσως πιο εμφανής ένδειξη είναι η έλλειψη οικονομικών γνώσεων. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν σε επιφανειακό επίπεδο για επενδύσεις και προσωπικά οικονομικά ζητήματα. Οι ψεύτικοι πλούσιοι μπορεί ακόμη και να έχουν αποστηθίσει σε μερικές θεωρίες ή να έχουν ετοιμάσει απαντήσεις για κάποιες πιθανές ερωτήσεις σε μία συζήτηση, για να αποφύγουν να αποκαλυφθούν. Αλλά όταν πιέζονται, αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν μεγάλη οικονομική παιδεία. Ίσως δεν μπορούν να δώσουν λεπτομέρειες για το πώς έχτισαν τον πλούτο τους, καθώς δεν το έχουν πράξει στην πραγματικότητα. Οι ψεύτες αποκαλύπτονται επίσης λόγω έλλειψης βασικών γνώσεων σε λογιστικά ή νομικά κομμάτια που αφορούν την δουλειά που υποτίθεται ότι κάνουν.

Λένε ότι το να αποκτήσεις πολλά χρήματα είναι εύκολο

Επίσης κάτι που το βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους είναι πιθανό μάλιστα να σου στείλουν και απευθείας μήνυμα, για να προσφερθούν… να σε βοηθήσουν να βγάλεις χρήματα. Πάντα θα ξεκινήσουν την προσέγγιση τους λέγοντας σου «πόσο εύκολο» είναι να βγάλεις χρήματα, με τον τρόπο που θα σου προτείνουν. Δουλεύοντας λίγες ώρες και χωρίς να έχεις άλλες δυσκολίες να ξεπεράσεις. Το προμοτάρουν συνεχώς και στα social media τους: Λένε πόσο εύκολο είναι να… γίνεις πλούσιος. Η πραγματικότητα είναι μάλλον διαφορετική, αφού ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου και εκατομμυριούχοι, έχουν μιλήσει για την προσπάθεια που χρειάζεται για να φτάσεις σε ένα τέτοιο οικονομικό επίπεδο. Θυμήσου και το άρθρο: «Από το 1991 ως το 2006 δούλευα όλες τις ημέρες των καλοκαιριών»: Το post του Gary Vaynerchuk που είναι ένα σκληρό μήνυμα προς τους νέους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − one =