αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά σημάδια για να εντοπίσεις ένα άτομο που θέλει να… ελέγχει τα πάντα. Μήπως έχεις κάποιον control freak στον κύκλο σου;

Πέντε απλά σημάδια για να εντοπίσεις ένα άτομο που θέλει να… ελέγχει τα πάντα. Μήπως έχεις κάποιον control freak στον κύκλο σου;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιος που είναι… control freak στο τιμόνι. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που πρέπει να λάβουν άμεσα κομβικές αποφάσεις ή επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι για τη δοκιμή νέων φαρμάκων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένας control freak είναι το τέλειο άτομο για να κάνει την δουλειά.

Ωστόσο, στην κανονική, καθημερινή ζωή, δεν χρειάζονται control freaks. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή την συνήθεια είναι συχνά υπερβολικά ανήσυχοι, αγχωμένοι, καταθλιπτικοί και αφιερώνουν υπερβολικό χρόνο σε πτυχές της ζωής τους που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Επειδή ξοδεύουν τόση πολλή ενέργεια για να ελέγξουν πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν, αρκετοί άλλοι τομείς της ζωής τους τείνουν να παραμελούνται.

Εδώ είναι 5 σημάδια για να εντοπίσεις ένα τέτοιο άτομο.

1. Πάντα διορθώνουν τους ανθρώπους όταν κάνουν λάθος

Όσοι δεν ανέχονται λάθη στη ζωή τους είναι πολύ πιθανό να επισημάνουν τα λάθη των άλλων. Έχουν την ανάγκη να διορθώσουν τους άλλους ανθρώπους για να σταματήσουν να αισθάνονται τόσο ανήσυχοι. Θα μπορούσε να είναι ένα ορθογραφικό ή γραμματικό λάθος ή οτιδήποτε άλλο. Ξέρουν ότι έχουν δίκιο και πρέπει να… ενημερώσουν και τους άλλους.

2. Πάντα κρίνουν τους άλλους ανθρώπους

Συνέχεια του παραπάνω point. Οι επικριτικοί άνθρωποι είναι τις περισσότερες φορές παράξενοι, επειδή απλά δεν μπορούν να ανεχτούν λάθη από άλλους ανθρώπους. Κάπως έτσι δημιουργούν μία αρνητική εικόνα και οι άλλοι μάλλον προτιμούν να είναι μακριά τους.

3. Παίρνουν τα εύσημα για την επιτυχία τους

Δεν υπάρχει περίπτωση ένα control freak άτομο να αποδώσει την επιτυχία του σε κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό του. Ήταν αυτοί που πέτυχαν και θα πουν ότι ήρθε η επιτυχία επειδή ανέλαβαν τον έλεγχο κάθε πτυχής της δουλειάς και δεν επέτρεψαν σε κανέναν άλλο να εμπλακεί.

4. Ποτέ δεν θα το παραδεχτούν όταν κάνουν λάθος

Οι control freaks δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι έχουν κάνει ένα λάθος, παρά το γεγονός ότι τα επισημάνουν σε οποιονδήποτε άλλον τα κάνει. Η εικόνα τους είναι τόσο εύθραυστη και πρέπει να προστατεύεται πάση θυσία, οπότε δεν θα παραδεχτούν ποτέ, ακόμα και το πιο μικρό θέμα. Πρέπει να φαίνεται ότι τα κάνουν όλα σωστά.

5. Πρέπει να έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο

Οι control freaks δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν να έχει τον τελευταίο λόγο για μια κατάσταση, πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο για να ολοκληρώσουν τη συζήτηση. Αν δεν έχουν τον τελικό λόγο, είναι σαν να είναι άλυτη η κατάσταση και να μένει προβληματική, κάτι που είναι βασανιστήριο για ένα control freak άτομο. Θέλουν τα απάντα να γίνονται όπως ακριβώς θελουν οι ίδιοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =