αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε αλλαγές που πρέπει να κάνεις στις συνήθειες σου, αν δεν είσαι στο σημείο που θες στη ζωή σου

Πέντε αλλαγές που πρέπει να κάνεις στις συνήθειες σου, αν δεν είσαι στο σημείο που θες στη ζωή σου

Όλοι έχουμε βρεθεί στον πάτο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Είναι τότε που νομίζουμε ότι όλα έχουν καταστραφεί και δεν υπάρχει επιστροφή. Η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχει επιστροφή.

Εάν νιώθετε ότι έχετε πολύ περισσότερες δυνατότητες στη ζωή, πρέπει να κάνετε κάτι για αυτό. Τα πράγματα δεν θα κινηθούν όπως τα θέλετε από μόνα τους. Πρέπει να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσετε στον στόχο σας.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να αποτελείται από πολλές αλλαγές. Εάν δεν βρίσκεστε στο μέρος που θέλετε να είστε αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι έχετε πολλά πράγματα να αλλάξετε – ξεκινώντας από τη νοοτροπία σας και τελειώνοντας με τα στοιχεία γύρω σας που μπορεί να σας κρατούν πίσω. Το αμερικανικό addicted2success.com κάνει τα πράγματα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει 5 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στις συνήθειες σου, για να «εκτοξευτείς» στη ζωή σου.

1# Δημιούργησε μια υγιεινή ρουτίνα. Οι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι τα μωρά και τα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα όταν οι γονείς τους, τους ορίζουν μια ρουτίνα. Εάν έχουν μια ακριβή ώρα που πρέπει να φάνε, να κοιμηθούν και να παίξουν, θα μεγαλώσουν ευτυχισμένα. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τους ενήλικες. Εάν δεν έχετε ήδη ένα πλάνο, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε. Ορίστε μια ακριβή ώρα που θα ξυπνήσετε και θα πάρετε πρωινό, ορίστε μια ώρα που θα πάτε για τζόκινγκ και μια καθορισμένη ώρα για να πάτε για ύπνο. Βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν είναι μετά τα μεσάνυχτα, καθώς το σώμα σας χρειάζεται 6-8 ώρες ύπνου για να λειτουργήσει σωστά. Αποφύγετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα και το αλκοόλ. Δες εδώ την πρωινή ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Richard Branson.

2# Προσάρμοσε το σπίτι σου. Γνωρίζατε ότι ο τόπος που ζούμε συμβολίζει τη νοοτροπία μας; Απλώς κοιτάξτε γύρω σας τώρα και αν δείτε πράγματα που δεν σας αρέσουν, κάντε αλλαγές. Πέτα παλιά πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή πράγματα που σου θυμίζουν κακές αναμνήσεις. Φρόντισε να έχεις ένα τακτοποιημένο περιβάλλον- έτσι θα είναι σε τάξη… και το μυαλό σου.

3# Βάλε γύρω σου ανθρώπους που αγαπάς. Στο γραφείο, συνήθως δεν μπορούμε να επιλέξουμε με ποιον θα συνεργαστούμε. Αυτό που μπορούμε να επιλέξουμε είναι με ποιον θα περάσουμε χρόνο μετά τις ώρες εργασίας. Κάθε ένας από εμάς έχει «τοξικούς» ανθρώπους γύρω του. Πρέπει να αφαιρέσετε αυτούς τους ανθρώπους και να περιβάλλεστε μόνο με αυτούς που αγαπάτε. Το να ζεις σε μια τοξική σχέση με ένα άτομο που σε παρασύρει μπορεί να είναι καταστροφικό για εσάς και την επιτυχία που ονειρεύεστε. Μερικές φορές φαίνεται παράλογο, αλλά πρέπει να κάνετε κάποιες θυσίες για να αναπτυχθείτε. Έτσι είναι η ζωή και πρέπει να το αποδεχτείς ως γεγονός. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να αφήσεις κάποιους ανθρώπους πίσω.

4# Επαναπρογραμματίστε τις σκέψεις σας. Γνωρίζατε ότι μπορούμε κυριολεκτικά να προγραμματίσουμε το μυαλό μας; Τα νεύρα μέσα στον εγκέφαλό μας αγαπούν να ακολουθούν μοτίβα. Μπορούν να προγραμματιστούν για να κάνουν τον εγκέφαλό σας να εστιάζει μόνο στα πράγματα που σας αρέσουν. Οι νευροβιολόγοι ισχυρίζονται ότι αυτό είναι εύκολο να γίνει αν καταβάλεις λίγη προσπάθεια σε αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να περάσετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες συνεχούς σκέψης για την επιτυχία, έναν υγιεινό τρόπο ζωής, το να είστε δυνατοί και όλα τα πράγματα που θέλετε να πετύχετε. Το μυαλό σας θα αρχίσει να πιστεύει σε αυτό και μόλις το επαναπρογραμματίσετε πλήρως, δεν θα εστιάζετε πλέον σε αρνητικά πράγματα. Θέματα και εμπόδια που θα σε «χτυπούν» σε καθημερινή βάση δεν θα σε επηρεάζουν πλέον όπως πριν.

5# Αποδέξου τα challenges και μη φοβάσαι. Υπάρχει ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να έχεις αν θες να φτάσεις στην επιτυχία: Είναι η επιμονή. Πολλοί άνθρωποι τα παρατάνε με το πρώτο εμπόδιο που συναντούν. Μια αποτυχία καταστρέφει την ψυχολογία τους και εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Μόνο εκείνοι που ξέρουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και να ξεπερνούν τα εμπόδια θα τα καταφέρουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτείτε τις προκλήσεις ως μέρος της ζωής. Τα εμπόδια υπάρχουν μόνο για να αποδείξουν την αξία σας – δεν πρέπει να σας βγάλουν από το μονοπάτι σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολούθησε αυτή τη μέθοδο αν θες να γίνεσαι πιο έξυπνος κάθε ημέρα. Σύμφωνα με την νευροεπιστήμη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 15 =