αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να σε σέβονται οι άλλοι

Πέντε αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να σε σέβονται οι άλλοι

Για να σε σεβαστούν οι άνθρωποι, πρέπει πρώτα να σεβαστείς τον εαυτό σου. Αυτό είναι κάτι που πολλοί από εμάς το γνωρίζουμε, αλλά είναι τόσο αφηρημένο που μπορεί να είναι δύσκολο να το εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Τώρα θα δούμε 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να σέβεσαι τον εαυτό σου (και έτσι να σε σεβαστούν και οι άλλοι άνθρωποι γύρω σου).

Προσεγμένη εμφάνιση

Αυτό είναι ένα από τα πιο απλά και εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε- και έχει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα.

Δεν λέμε ότι πρέπει να φοράτε σμόκιν… ακόμα κι όταν πάτε για καφέ (αλλά αν σας αρέσει, κάντε το!).

Απλώς να είστε αρκετά ευπαρουσίαστοι, ώστε οι άνθρωποι να μην σας βρίσκουν παραμελημένους.  Ακόμα και κάτι τόσο μικρό όπως το να φοράτε καλά σιδερωμένα ρούχα και αποσμητικό, μπορεί να κάνει πολλά.

Η εμφάνιση δεν είναι το παν, αλλά δεν μπορείς να φαίνεσαι και να μυρίζεις σαν άνθρωπος… των σπηλαίων και να απαιτείς σεβασμό από τους άλλους.

Δείξε αυτοπεποίθηση… ακόμα και όταν δεν έχεις

Οι άνθρωποι δεν είναι πάντα τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους, όσο φαίνονται. Η μεγάλη πλειοψηφία από εμάς απλώς προσπαθούμε να προσποιηθούμε ότι είμαστε.

Αλλά αυτό συνήθως λειτουργεί! Το “Feke it til you make it” είναι ένα καλό μότο που μπορείς να εφαρμόσεις στη ζωή, ειδικά αν έχεις κάποιες ανασφάλειες (όλοι έχουμε).

Έτσι, ακόμα κι αν σας τρομάζει κάποιος – ας πούμε, ένα νέο αφεντικό ή ένα σημαντικό ραντεβού – τότε απλά μην το αφήσετε να φανεί. Αντίθετα, δείξτε τους ότι είστε ψύχραιμοι… και ότι είστε εξίσου σημαντικοί με αυτούς (επειδή είστε)!Κρατήστε όρθια στάση, προσπαθήστε να μην ταράζεστε και κοιτάξτε τον άλλο κατευθείαν στα μάτια.

Μην προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να δίνετε προτεραιότητα στον εαυτό σας όταν  πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα στον εαυτό σας και στους άλλους.

Δεν χρειάζεται να λες πάντα «ναι» στους άλλους. Στην επαγγελματική ή στην προσωπική σου ζωή. Θυμήσου και το άρθρο: Αν δεν θες να γίνεσαι «χαλί» να σε πατήσουν, εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

Βάλε όρια

Εάν δεν θες οι άλλοι να αγγίζουν τα πράγματά σου χωρίς την άδειά σου, πες τους το. Δεν έχει σημασία αν είστε απλώς ένας νέος μαθητευόμενος στη δουλειά – τα πράγματά σου είναι δικά σου!

Εάν δεν θέλετε κάποιος να δανειστεί περισσότερα χρήματα από εσάς επειδή του δώσατε ήδη πριν από μια εβδομάδα, πείτε του ότι δεν έχετε τίποτα πια να δώσετε και ότι του ζητάτε να μην ζητήσει ξανά.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι απλώς σας πιέζουν μέχρι να θέσετε τα όριά σας και να απαιτήσετε σεβασμό… οπότε κάντε ακριβώς αυτό. Και συνεχίστε να τους υπενθυμίζετε τα όριά σας (όσο πιο όμορφα γίνεται), ώστε να μάθουν να τα σέβονται.

Ζήτα από τους άλλους να σέβονται τον χρόνο σου

Ξέρεις αυτούς τους ανθρώπους που εμφανίζονται με μία ώρα καθυστέρηση στο ραντεβού; Ή εκείνους που υπόσχονται να στείλουν έγκαιρα την εργασία και όμως το κάνουν μια εβδομάδα μετά; Ο χρόνος, όπως γνωρίζουμε, είναι κάτι που δεν μπορεί να ανακτηθεί. Και το να αφήνουμε τους ανθρώπους να… περιμένουν, είναι μεγάλο λάθος.

Έτσι, αν κάποιος στο κάνει αυτό, πρέπει να το πεις ευθέως. Είναι ασέβεια προς εσένα και δεν πρέπει να γίνει συνήθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 14 =