αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθώες» φράσεις που σε κάνουν φαίνεσαι ότι έχεις μικρότερη αυτοπεποίθηση

Πέντε «αθώες» φράσεις που σε κάνουν φαίνεσαι ότι έχεις μικρότερη αυτοπεποίθηση

Στον ανταγωνιστικό κόσμο που ζούμε, είναι σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να το δείχνεις στις κατάλληλες στιγμές. Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε λάθος φράσεις στην καθημερινότητα μας οι οποίες μπορεί να μοιάζουν «αθώες», αλλά μας κάνουν να φαινόμαστε ως άτομα με μικρότερη αυτοπεποίθηση. Έτσι σαμποτάρουμε τον εαυτό μας.

Παρακάτω θα δεις 5 τέτοιες φράσεις που πρέπει να αποφύγεις, σύμφωνα με τα όσα λένε οι ψυχολόγοι, οι γλωσσολόγοι, οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι CEOs που ρώτησε το αμερικανικό CNBC.

1# Είναι αυτό κατανοητό; Αν ρωτήσετε κάτι τέτοιο αφού ολοκληρώσετε την παράθεση μιας σκέψης σας, δίνετε αμέσως την εντύπωση ότι δεν είστε σίγουρος για τον εαυτό σας ή ότι η ιδέα σας μπορεί να είναι ελλιπής. Πες καλύτερα: “Ποιες είναι οι σκέψεις σας;” ή “Θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτό”.

2# Ίσως πρέπει να προσπαθήσουμε… Ο ίσως βγάζει αβεβαιότητα. Τι να πείτε αντ’ αυτού: «Ας προσπαθήσουμε…» ή «Είναι καλή ιδέα να δοκιμάσουμε…».

3# Δεν είμαι σίγουρος αλλά… Δεν χρειάζεται να κάνετε δηλώσεις αποποίησης ευθύνης. Ομοίως, αν ξεκινήσετε τη φράση σας με ”Ξέρω ότι μπορεί να είναι μια xaz;h ερώτηση, αλλά…” ή ”Δεν θέλω να φανώ πιεστικός, αλλά…”, υπονομεύετε τον εαυτό σας. Είναι ένας εύκολος κανόνας που πρέπει να επαναλαμβάνετε: Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας. Τι να κάνεις εδώ; Ξεκίνα τη φράση σου κατευθείαν με αυτό που έχεις να πεις μετά το ‘αλλά’.

4# Περιττό να πω. Το “περιττό να πω” προέρχεται από μια μεγάλη σειρά ειρωνικών φράσεων όπου ανοίγετε ένα θέμα λέγοντας ότι δεν πρόκειται να πείτε κάτι σημαντικό, αλλά μετά το λέτε ούτως ή άλλως. Γιατί λοιπόν να το κάνετε; Αποφύγετε τη φράση εντελώς, χωρίς να βάλετε κάποια άλλη στη θέση της με παρόμοιο νόημα.

5# Κατά την γνώμη μου. Αφήστε στην άκρη τις περιττές και αδύναμες εισαγωγές. Όποιος σας ακούει ή σας διαβάζει, ξέρει ότι τα όσα παραθέτετε είναι η γνώμη σας ή η πεποίθησή σας. Για αυτό σας ακούει ή σας διαβάζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =