αρχικηVIRALΠέντε «αθόρυβα» πράγματα που θα σου συμβούν όταν ένας ναρκισσιστής σε χειραγωγεί

Πέντε «αθόρυβα» πράγματα που θα σου συμβούν όταν ένας ναρκισσιστής σε χειραγωγεί

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους νάρκισσους. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να χειραγωγούν τους άλλους. Είναι δύσκολο να είσαι κοντά σε ένα τέτοιο άτομο. Και αν δεν προσέξεις, μπορείς εύκολα να… μπλεχτείς στα δίχτυα του.

Οι ναρκισσιστές είναι εκείνοι που έχουν μια διαταραχή προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενσυναίσθησης και δυσλειτουργικό τρόπο με τον οποίο πλοηγούνται στις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπλέον, οι ναρκισσιστές έχουν εμμονή με τον εαυτό τους και συνήθως κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Δυστυχώς, αυτές οι καταχρηστικές συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά του ναρκισσιστή μπορεί να είναι επιζήμιες για όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Εδώ είναι 5 «αθόρυβα» πράγματα που θα σου συμβούν όταν ένας ναρκισσιστής σε χειραγωγεί.

1. Αρχίζετε να δέχεστε πράγματα που δεν θα είχατε αποδεχτεί πριν

Για τους περισσότερους ανθρώπους που καταλήγουν να πέφτουν θύματα ναρκισσιστικής χειραγώγησης, κάποτε πίστευαν ότι δεν θα ανέχονταν ποτέ τις συμπεριφορές ενός ναρκισσιστή. «Δεν θα επιτρέψω ποτέ σε κάποιον να μου φερθεί έτσι», έλεγαν. Στη συνέχεια, συναντούν τον ναρκισσιστή και παρασύρονται. Όταν ο νάρκισσος αρχίζει να τους χειραγωγεί, συχνά μένουν μπερδεμένοι, και αποδέχονται πράγματα που δεν θα δέχονταν πριν.

2. Η αυτοεκτίμησή σας καταστρέφεται

Στην αρχή, οι ναρκισσιστές θα σας ανεβάσουν. Ωστόσο, όχι πολύ αργότερα, θα αρχίσουν να σας μειώνουν και να σας κακοποιούν συναισθηματικά, με διάφορες τακτικές. Με τη σειρά της, η αυτοεκτίμησή σας θα κλονιστεί.

3. Αρχίζετε να φοβάστε τη σύγκρουση

Οι ναρκισσιστές δεν έχουν συνηθισμένες συγκρούσεις. Η σύγκρουση με έναν ναρκισσιστή μπορεί να είναι έντονη. Τουλάχιστον, θα σας επιτεθούν λεκτικά και συναισθηματικά. Αυτό μπορεί να είναι πολύ τραυματικό και με τη σειρά του θα σας κάνει να φοβάστε τη σύγκρουση.

4. Δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς τους άλλους

Μπορεί να είναι δύσκολο να εμπιστευτείς τους άλλους, μετά την εμπειρία σου με έναν ναρκισσιστή. Σου δείχνουν μια από τις χειρότερες πλευρές του ανθρώπου. Και λόγω της κατάχρησής τους, πιθανότατα θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι κάποιος είναι καλός.

5. Αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου

Και επειδή καταλήξατε να πέφτετε θύματα του ναρκισσιστή, θα αρχίσετε να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας. Τα λόγια του ναρκισσιστή θα τριγυρνούν στο μυαλό σας, κάτι που θα σας κάνει να αμφιβάλετε για τον εαυτό σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 5 =