αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνοι τρόποι για να διαχειριστείς ένα άτομο που σε υποτιμά συνεχώς

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να διαχειριστείς ένα άτομο που σε υποτιμά συνεχώς

Είναι πιθανό να έρχεσαι επαφή με ένα τέτοιο άτομο στο γραφείο ή στον ευρύτερο κύκλο σου. Ενα άτομο που δεν φαίνεται ποτέ να είναι χαρούμενο για τα επιτεύγματά σου ή απλά να φαίνεται κακό. Σε υποτιμά με κάθε αφορμή και είναι έτοιμο να πει κάτι αρνητικό για εσένα.

Όχι, δεν είσαι τέλειος, κανείς μας δεν είναι. Αλλά μην πέσετε στην παγίδα της χαμηλής αυτοεκτίμησης μόνο και μόνο επειδή ένας φίλος ή συνάδελφος φαίνεται να σας στοχεύει με συνεχείς επικρίσεις.

Τέτοια άτομα συνήθως έχουν τον αρνητισμό μέσα τους. Το να βλέπεις τη ζωή με αρνητικό πρίσμα μπορεί να επηρεάσει ένα άτομο και τους άλλους γύρω του. Αν κάποιος έχει αρνητική οπτική για τη ζωή, μόλις του πεις τα καλά νέα, θα βρει τρόπο να τα… αλλάξει. Μια αρνητική νοοτροπία μπορεί να εξελιχθεί από λίγη αρνητικότητα, σε μια ζωή που δεν έχει τίποτα θετικό. Αν κάποιος προσπαθεί να μειώσει τα επιτεύγματά σας με πικρία ή κριτική, πιθανότατα είναι απλά δυσαρεστημένος με τη ζωή του.

Τι μπορείς να κάνεις όμως με τέτοια άτομα; Εδώ είναι 5 τρόποι για να διαχειριστείς ένα άτομο που σε υποτιμά συνεχώς.

Μην ανταποδίδεις

Πρώτα απ ‘όλα, όταν κάποιος σας χτυπήσει με μια «φτηνή βολή», μην τον προσβάλλετε. Σκεφτείτε πόσο παιδαριώδης ήταν η συμπεριφορά του και συνειδητοποιήστε ότι αν κάνετε το ίδιο πράγμα, εκπαιδεύετε τον εαυτό σας να γίνει σαν αυτόν.

Αφήστε το να φύγει και προσπαθήστε να πείτε κάτι ευγενικό. Συνήθως τους βγάζει εκτός ισορροπίας. Μερικές φορές το να είσαι καλός τους θυμώνει επίσης, αποκαλύπτοντας την αλήθεια των πράξεών τους.

Μάθε την αξία σου

Καταλάβετε ότι όταν κάποιος σας κατακρίνει, έχει να κάνει με εκείνον και όχι για εσάς. Μην αφήνετε ποτέ την κριτική κάποιου να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας. Μην το παίρνετε ποτέ προσωπικά, γιατί τις περισσότερες φορές, οι δικές τους ανασφάλειες τροφοδοτούν τη λεκτική επίθεση.

Ανάλυσε την προσβολή

Όταν ένα άτομο λέει κάτι κακό για εσάς, μάθετε να αναλύετε την προσβολή. Υπάρχει αλήθεια σε αυτό που είπε το άτομο; Αν ναι, τότε απλώς πάρτε αυτά τα χρήσιμα κομμάτια και μάθετε να βελτιώνετε τον εαυτό σας. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή κάτι που είπαν θα μπορούσε να είναι αλήθεια, αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να σας απογοητεύσουν. Κατανοήστε και διαχωρίστε αυτά τα πράγματα. Χρησιμοποιήστε τις επικρίσεις, αλλά ποτέ μην τις αφήσετε να σας ρίξουν.

Πες του πώς νιώθεις

Εάν οι προσβολές προέρχονται από κάποιον που σας ενδιαφέρει, όπως σύζυγο, μέλος της οικογένειας ή στενό φίλο, δοκιμάστε να του πείτε πώς σας έκανε να νιώθετε. Ρωτήστε τον πώς θα ένιωθε αν λέγατε το ίδιο πράγμα.

Ίσως αν προσεγγίσετε την κατάσταση από αυτή τη οπτική γωνία, οι προσβολές και οι επικρίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τους βοηθήσουν να αλλάξουν. Αυτό δεν λειτουργεί πάντα- και μερικές φορές μπορεί ακόμη και να πουν ότι δεν ενδιαφέρονται για το πώς νιώθετε.

Κόψε την επαφή

Εάν οι άνθρωποι που σας υποβαθμίζουν είναι κοντά σας, τότε ίσως δεν μπορείτε να τους αποκόψετε εντελώς από τη ζωή σας. Εάν δεν είναι, ωστόσο, μπορείτε. Εάν προσβάλλεστε συνεχώς από κάποιον που γνωρίζετε, αλλά δεν είναι στενός φίλος, ίσως είναι καιρός να απομακρυνθείτε οριστικά από αυτόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − seven =