αρχικηVIRALΠέντε Άνθρωποι με Αναπηρία που Εμπνέουν

Πέντε Άνθρωποι με Αναπηρία που Εμπνέουν

Ενόψει της Ημέρας Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία, με το MottoPeople With Abilities, Companies with Perception”, η ethelon μας δείχνει ότι παρά τις δυσκολίες, στη ζωή μπορούν όλοι να επιτύχουν. Και μας παρουσιάζει 5 ιστορίες ανθρώπων.

Στην ζωή πολλές φορές θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα, τα προσπερνάμε και εστιάζουμε στα προβλήματα της καθημερινότητας που μας βασανίζουν. Έτσι, νοιώθουμε απογοητευμένοι και πολλές φορές αδικημένοι από την ζωή. Υπάρχουν όμως ορισμένοι άνθρωποι σαν εμάς, που κάποτε η ζωή γι’ αυτούς άλλαξε ή απλώς γεννηθήκαν λίγο διαφορετικοί. Κατά συνέπεια, αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις ακόμα μεγαλύτερες από τις δικές μας. Ωστόσο, η στάση τους προς τη ζωή και το θάρρος τους, μπορεί να μας διδάξει και να μας εμπνεύσει.

  1. Nick Vujicic

Πρώτος στην λίστα  ο Αυστραλός ομιλητής και εμπνευστής Nick Vujicic. Ο Nick γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο, λόγω του οποίου δεν είχε χέρια και πόδια. Πέρασε πολλές δυσκολίες και περιθωριοποίηση στο σχολείο λόγω της μοναδικότητάς του, μέχρι που έφτασε πολύ κοντά στην παραίτηση κάποιες φορές. Παρ’ όλα αυτά δεν άφησε την αδυναμία του να τον πτοήσει. Η πίστη του στην θρησκεία του καθώς και η υποστήριξη της οικογένειας του τον βοήθησαν να αγαπήσει την διαφορετικότητα του και να την αξιοποιήσει. Ίδρυσε, αρχικά, τον μη κυβερνητικό οργανισμό « Life without limbs », κι έπειτα την εταιρεία ψυχική κινητοποίησης  Attitude is Altitude μέσα από την οποία προσφέρει ομιλίες και άλλες υπηρεσίες κινητοποίησης. Το μήνυμα που μεταδίδει μέσα από τις ομιλίες του είναι « να μετατρέπουμε τα εμπόδια που συναντάμε σε ευκαιρίες ». Όπως υποστηρίζει ο ίδιος αν περιμένεις ένα θαύμα και δεν έρχεται, γίνε εσύ το θαύμα για τους άλλους.

  1. Brooke Ellison

Μια ακόμα αξιόλογη ιστορία είναι αυτή της αμερικανίδας Brooke Ellison, ερευνήτριας και πλέον διευθύντριας του ερευνητικού κέντρου του πανεπιστημίου Stony Brook. Η Brooke λόγω ενός ατυχήματος που είχε όταν ήταν μικρή έγινε τετραπληγική. Παρά την δύσκολη κατάσταση της, αποφοίτησε με άριστα από το σχολείο και με θάρρος και επιμονή πέρασε με την πρώτη στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Αποφοιτώντας συνέχισε με διδακτορικό στον τομέα της βιολογίας, ενώ παράλληλα έδινε το παρόν σε ομιλίες σε ολόκληρη τη χώρα, εμπνέοντας τους ανθρώπους με το παράδειγμα του θάρρους της. Η ζωή της έγινε ταινία, στην οποία παρουσιάζεται η σκληρή της προσπάθεια και οι προκλήσεις τις οποίες με θάρρος αντιμετώπισε μέχρι να πετύχει τους στόχους της.

  1. Muskan Devta

Η νεαρότερη ηρωίδα της λίστας είναι η δεκαπεντάχρονη έφηβη  Muskan Devta από την Ινδία. Η Muskan γεννήθηκε με καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια και υποφέρει ως σήμερα από ημιπληγία. Μεγαλώνοντας αντιμετώπισε με δυσκολία την έλλειψη αποδοχής από τους συμμαθητές της λόγω της διαφορετικότητας της. Με την βοήθεια της οικογένειας της, κατάφερε να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό της. Έγινε συγγραφέας βιβλίων και ομιλήτρια, καταφέρνοντας να εμπνεύσει πολλούς συμμαθητές της. Μέσα από το βιβλίο της εξηγεί πόσο φυσιολογική είναι η διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, και ότι η αγάπη και η αποδοχή της από τους άλλους ξεκινάει πρώτα από τον ίδιο.

  1. Γιάννης Χατζημπέης

Ένας αξιόλογος Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής παραολυμπιακών αγώνων, που είναι θαυμαστός για τα επιτεύγματα του είναι ο Γιάννης Χατζημπέης. Γεννήθηκε με μια μικρή αναπηρία στο χέρι, η οποία δεν του στέρησε καμία επιτυχία. Αντιθέτως αποτέλεσε  το κίνητρο του για να καταφέρει ξεπερνώντας και τις δικιές του προσδοκίες, να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει. Με διακρίσεις τόσο στον αθλητισμό ως πρωταθλητής όσο και στον τομέα του Μάρκετινγκ και των πωλήσεων, ο Γ.Χατζημπέης , έχει καταφέρει να εμπνεύσει πολλούς  με τις διηγήσεις του. Παράλληλα με την επαγγελματική του καριέρα είναι ομιλητής σε εκδηλώσεις κινητοποίησης, και ιδρυτής μιας πλατφόρμας που βοηθάει την συγκέντρωση κεφαλαίου για σοβαρούς στόχους. Η άποψη που υποστηρίζει είναι, ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται οι άνθρωποι με αναπηρία την διαφορετικότητα τους είναι το κλειδί για το πώς θα τους αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος.

  1. Δημήτρης Αντωνίου

Τελευταίος στη λίστα αλλά εξίσου αξιοθαύμαστος ο νέος συγγραφέας και ομιλητής Δημήτρης Αντωνίου. Μεταπτυχιακός πλέον φοιτητής Οικονομικών, ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος του οποίου η ζωή άλλαξε ριζικά όταν στα δεκαέξι του έγινε τετραπληγικός λόγω ενός ατυχήματος. Παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, κατάφερε να  φιλοσοφήσει την ζωή και να βρει το νόημα της, μέσα από την μετατροπή της εμπειρίας του σε ωφέλιμη δημιουργία για τον ίδιο και τους άλλους. Μέσα από το συγγραφικό του έργο και την τέχνη του γκράφιτι, έχει καταφέρει να εμπνεύσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, να αποδέχονται τη ζωή όπως έρχεται, χωρίς να απογοητεύονται. Άλλωστε όπως υποστηρίζει και ο ίδιος Cest la vie”.

Αξιόλογους άνθρώπους και επαγγελματίες, επιδιώκει να αναδείξει και η ethelon μέσα από το Career Fair.4all, την Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία που διοργανώνει και φέτος στις 12 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.  Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν γίνει 500 συνεντεύξεις και 11 προσλήψεις. Μήπως είσαι εσύ ο επόμενος; Δήλωσε συμμετοχή στο www.careerfair4all.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + twenty =