αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέθανε ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen

Πέθανε ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen

Έφυγε από την ζωή ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, σε ηλικία 65 ετών. Ο ίδιος έπασχε από μη-Hodgkin λέμφωμα (ένα είδος καρκίνου) και τις τελευταίες ώρες παρουσιάστηκαν επιπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο γνωστός businessman πέθανε στο Σιάτλ. «Ηταν ένα αξιόλογο άτομο σε κάθε επίπεδο», δήλωσε η αδερφή του Jody.

O Allen διετέλεσε CEO της Microsoft για πολλά χρόνια, ενώ υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την ημέρα του θανάτου του βρίσκονταν στην θέση 21 στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους. Η περιουσία του φτάνει στα 20,3 δισ. δολάρια.

Στις αρχές του 1975, εμπνευσμένοι από τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή, τον Altair 8800, ο Allen κι ο Gates πρότειναν στην εταιρία MITS, δημιουργό του Altair, να παρουσιάσουν έναν διερμηνέα για τη γλώσσα προγραμματισμού BASIC για τον Altair. Τη στιγμή της πρότασης δεν είχαν ούτε τον κώδικα ούτε τον υπολογιστή για ανάπτυξη του προγράμματος, αλλά μέσα στις επόμενες 8 βδομάδες έφτιαξαν τον διερμηνέα, και η παρουσία έληξε σε συμφωνία με την MITS για τη διανομή του. Κατόπιν ο Allen κι ο Gates μετακόμισαν στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικό κοντά στην MITS και εκεί ίδρυσαν την Microsoft. Ο Allen προσλήφθηκε από την MITS ως διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού. Το 1976, παραιτήθηκε από την MITS και αφιέρωσε το χρόνο του αποκλειστικά στην Microsoft.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =