αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέθανε ο Κωνσταντίνος Στεργίου- Συνιδρυτής της «Στεργίου Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία»

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Στεργίου- Συνιδρυτής της «Στεργίου Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία»

Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 79 ετών, ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δ. Στεργίου, δημιουργός της ομώνυμης εταιρίας αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με πάνω από 5.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Η καταγωγή του Κωνσταντίνου Στεργίου ήταν από το Κυριακοχώρι Φθιώτιδας, μέρος που αγαπούσε και που επισκεπτόταν πολύ συχνά για να αποδράσει από την καθημερινότητα.

Όπως διαβάζουμε στο Lamiareport.gr, τη θλιβερή είδηση μετέδωσε ο γιος του Δημήτρης Στεργίου, ενημερώνοντας και για την εξόδιο ακολουθία η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Κόκκινου Μύλου) την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 15:30.

Το βιογραφικό του

Ο Κωνσταντίνος Στεργίου γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1939 στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδος. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Δημητρίου Στεργίου. Τα παιδικό του χρόνια εν μέσω κατοχής και εμφυλίου το έζησε στο χωριά. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σπερχειάδος και υπηρέτησε στην Αθήνα στο Στρατό Ξηράς, στο Σώμα Υλικού Πολέμου.

Καθώς γνώριζε τις δυσκολίες επιβίωσης στο χωριό, προτίμησε να μείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους, για να μάθει την τέχνη του σιδερά. Εργάστηκε σαν βοηθός σε πολλά έργα της περιοχής (πολλά από αυτά υπάρχουν ακόμα) και παράλληλα τα απογεύματα έκανε διανομές ειδών ζαχαροπλαστικής με τρίκυκλο. Όμως μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε με αυτό, άλλαξαν τα σχέδια του, αφού πλέον δεν μπορούσε να δουλέψει ως σιδεράς και συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο για να δημιουργήσουν την εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής «Αφοι Στεργίου» στην Πίνδου 57 & Χάλκης στην Νέο Φιλαδέλφεια, που εξελίχθηκε στην Ε. & Κ. Στεργίου & Σια Ο.Ε.. που λειτουργεί και σήμερα.

«Ένα χέρι το λυγίζεις, δύο μαζί δεν νικιούνται» ήταν τα λόγια του πατέρα του, που ακολούθησε πιστά και ο ίδιος στην ζωή του εργαζόμενος σκληρά μέχρι το 78 του έτη, όπου προβλήματα υγείας τον υποχρέωσαν να αποτραβηχτεί από την 50ετή καθημερινή εργασία του.

Το Μάιο του 1973 παντρεύτηκε την Ελισάβετ Σταθοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Δημήτρη και την Ελένη.

Εκτός από την Νέο Φιλαδέλφεια που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ποτέ δεν ξέχασε την μεγάλη του αγάπη για το χωριό του. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Κυριακοχωριτών από το 1965 και χρηματοδότησε την κατασκευή πολλών έργων υποδομής, υποστήριξης και καλλωπισμού στο χωριό. Λάτρευε την φύση, το βουνά, τα αηδόνια και με κάθε ευκαιρία ταξίδευε στο χωριά για να περπατήσει μέσα στο δάσος.

Με την δράση του ενίσχυσε συστηματικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, εκκλησίες και μονές. Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στα Ιεροσόλυμα. Απεβίωσε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − four =