αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέθανε η 37χρονη επιχειρηματίας Leila Janah- Ιδρύτρια πλατφόρμας που «συνδέει» τους φτωχούς με καλές θέσεις εργασίας

Πέθανε η 37χρονη επιχειρηματίας Leila Janah- Ιδρύτρια πλατφόρμας που «συνδέει» τους φτωχούς με καλές θέσεις εργασίας

Έφυγε από την ζωή η Leila Janah. Πρόκειται για την ιδρύτρια και CEO της πλατφόρμας Samasource. Πέθανε μόλις στα 37 της χρόνια, μετά από μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Το 2008, στα 25 της, εγκατέλειψε την καθημερινή δουλειά της για να πάει στο Palo Alto. Με σκοπό να δημιουργήσει την κοινωνική επιχείρηση Samasource. Στόχος; Να διασυνδέσει όσο περισσότερους φτωχούς ανθρώπους, με τις μεγάλες εταιρίες και να τους βρει μια θέση εργασίας.

«Μου αρέσει να σκέφτομαι τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης. Ήμουν 25 χρονών και κοιμόμουν στον καναπέ ενός φίλου» είχε πει το 2017 η Leila Janah.

Στην αρχή της πορείας της, η νεαρή επιχειρηματίας προσπαθούσε να πείσει τους επενδυτές στη Silicon Valley να χρηματοδοτήσουν την τολμηρή ιδέα της. Τελικά, τα κατάφερε και η εταιρία της αναπτύχθηκε.

Σήμερα η Samasource έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 30.000 ανθρώπους να φτάσουν πάνω από το όριο της φτώχειας στην Αφρική, την Ινδία και την Αϊτή. Όπως μάλιστα μπορεί να δει κάποιος στο επίσημο site της εταιρίας, πλέον την εμπιστεύονται τεχνολογικοί γίγαντες για να αναζητήσουν εργαζομένους από φτωχές περιοχές. Έτσι, ένας άνθρωπος για παράδειγμα από την Αφρική, μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται για την Google, το eBay ή την Microsoft.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε πως η Leila Janah, ιδρύτρια και CEO του Samasource, έφυγε από τη ζωή μετά από επιπλοκές με την υγεία της που προκάλεσε το επιθηλιοειδές σάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Ήταν 37 ετών. Η αφοσίωσή της στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου ήταν απαράμιλλη και τα αποτελέσματα της δουλειάς της θα γίνονται αισθητά για πολλές γενιές. Η απουσία της θα είναι αισθητή κάθε μέρα», γράφει μεταξύ άλλων η οικογένεια του Samasource στο post που δημοσίευσε μετά τον θάνατό της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 7 =