αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πάτα pause και κάνε coaching»: O CEO του Linkedin αναλύει τι πρέπει να κάνεις, όταν η ομάδα σου μεγαλώνει (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πάτα pause και κάνε coaching»: O CEO του Linkedin αναλύει τι πρέπει να κάνεις, όταν η ομάδα σου μεγαλώνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησες το project σου με μια ομάδα 5 ατόμων. Αυτό όμως αναπτύχθηκε, τα άτομα έγινα 10, 20 ή και παραπάνω. Κάπου εκεί, όπως έχουμε ξανά γράψει, αλλάζει η μορφή και το… οικογενειακό κλίμα της επιχείρησης σου. Ναι, το κλίμα μπορεί να είναι πάλι καλό, αλλά σίγουρα θα είναι διαφορετικό. Και εσύ ως leader θα πρέπει να διαχειριστείς μια μεγαλύτερη ομάδα.

Αυτή η «μετάβαση» δεν είναι καθόλου εύκολη. Εκεί ακριβώς εστιάζει ο CEO του Linkedin, Jeff Weiner. Στο παραπάνω βίντεο, εξηγεί μέσα σε μόλις 1 λεπτό, το πως πρέπει να κινηθείς.

«Χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση στο πως ηγείσαι και το πως μανατζάρεις», τονίζει.

Και συμπληρώνει: «Χρειάζεται να πατήσεις το pause και να κάνεις coaching. Αυτό απαιτεί πολύ χρόνο», τονίζει ο CEO. Πρέπει να κατανοήσεις γιατί η ομάδα ή ένα συγκεκριμένο άτομο, έχει κάποιο πρόβλημα. Πρέπει να κάνεις πολλές ερωτήσεις και να είσαι ενεργός ακροατής.

Είναι σημαντικό, να δεις τις δυνατότητες που έχει το εκάστοτε μέλος της ομάδας. Και να τους κοουτσάρεις όλους, σε πεδία που χρειάζονται βοήθεια. Αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο, αλλά πρέπει να βρεις τον χρόνο, για να κάνεις το συγκεκριμένο coaching, επαναλαμβάνει ο Weiner.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − two =