αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πάρε επιχειρηματικές αποφάσεις με τη λογική και όχι το συναίσθημα»: Ένας CEO εξηγεί γιατί αυτή είναι η χειρότερη συμβουλή

«Πάρε επιχειρηματικές αποφάσεις με τη λογική και όχι το συναίσθημα»: Ένας CEO εξηγεί γιατί αυτή είναι η χειρότερη συμβουλή

Είναι μια συμβουλή που ακούς πολύ συχνά στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Οι περισσότεροι λένε ότι πρέπει να λαμβάνεις επιχειρηματικές αποφάσεις με βάση πάντα την λογική και όχι το συναίσθημα. Δεν χωρούν συναισθήματα στις business.

Κι όμως, εδώ υπάρχει και η άλλη άποψη. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, ρώτησε μερικούς επιχειρηματίες για τις χειρότερες συμβουλές που έχουν ακούσει. O CEO του Fairchild Group, John Hanna, λέει ότι η συγκεκριμένη είναι η χειρότερη συμβουλή που του έχουν πει.

«Η νευροεπιστήμη έχει αποδείξει ότι είναι αδύνατο να πάρει αποφάσεις χωρίς συναίσθημα», λέει αρχικά.

Και συμπληρώνει πως όλοι μπαίνουν στην επιχειρηματικότητα, «οπλισμένοι» με αριθμούς, έρευνες και συγκεκριμένα δεδομένα. Αλλά τελικά, αν πας να τα εφαρμόσεις, προσπαθώντας να πάρεις αποφάσεις μόνο με την λογική θα αποτύχεις. «ο σπόρος του κινήτρου βρίσκεται στην καρδιά», λέει ο CEO. Εξηγώντας ότι: «αν πας να κάνεις επιχειρηματικές συμφωνίες μόνο με την λογική, θα είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις επειδή η λήψη αποφάσεων είναι κυρίως συναισθηματική. Το πάθος, η αντοχή και ο ζήλος τροφοδοτούνται από συναισθήματα. Η λογική και η σοφία είναι εργαλεία που χρησιμοποιεί ο νους για την επιτυχή λήψη αποφάσεων με βάση το συναίσθημα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =