αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠάνω από 500.000 χρήστες έχουν εγκαταστήσει εφαρμογή με Joker malware

Πάνω από 500.000 χρήστες έχουν εγκαταστήσει εφαρμογή με Joker malware

Πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες Android έχουν εγκαταστήσει μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται για την παράδοση Joker malware μετά τη λήψη του από το Google Play store.

Οι ερευνητές κυβερνοασφάλειας της Pradeo εντόπισαν το malware, το οποίο η Google έχει πλέον αφαιρέσει από την επίσημη αγορά εφαρμογών Android. Πριν από την αφαίρεσή της, την εφαρμογή, που ονομάζεται ‘Color Message’, είχαν κατεβάσει περισσότεροι από 500.000 χρήστες Android.

Διαφημιζόμενη ως εφαρμογή που επέτρεπε στους χρήστες να εξατομικεύουν τα προεπιλεγμένα μηνύματα SMS τους, η Color Message παρέδιδε το Joker, μιας από τις πιο παραγωγικές μορφές Android malware.

Μόλις εγκατασταθεί, το Joker malware κάνει τρία πράγματα: προσομοιώνει τα κλικ για να δημιουργήσει έσοδα από κακόβουλες διαφημίσεις, εγγράφει χρήστες σε ανεπιθύμητες πληρωμένες υπηρεσίες premium για να κλέψει χρήματα, έχει πρόσβαση στις λίστες επαφών των χρηστών και στέλνει τις πληροφορίες στους εισβολείς. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία ότι κλεμμένες πληροφορίες αποστέλλονται σε servers που βρίσκονται στην Ρωσία.

Πηγή: Secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =