αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠάνω από 3.000 startups Τεχνητής Νοημοσύνης έλαβαν χρηματοδοτήσεις από 6.786 VC investors το 2021 (Γράφημα)

Πάνω από 3.000 startups Τεχνητής Νοημοσύνης έλαβαν χρηματοδοτήσεις από 6.786 VC investors το 2021 (Γράφημα)

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας τίτλος, βλέποντας την παγκόσμια κοινότητα των startups. H τεχνητή νοημοσύνη (AI) προσέλκυσε τον μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών κεφαλαίων (VC) κατά τη διάρκεια του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της GlobalData.

Η κορυφαία εταιρεία ανάλυσης δεδομένων διαπίστωσε ότι συνολικά 3.166 νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης έλαβαν συνολική χρηματοδότηση ύψους 89,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από 6.786 επενδυτές VC κατά τη διάρκεια του 2021, η οποία είναι η υψηλότερη μεταξύ όλων των τεχνολογικών πεδίων.

Εν τω μεταξύ, η κυβερνοασφάλεια κατέλαβε την κορυφαία θέση όσον αφορά το μέσο μέγεθος των deals, το οποίο διαμορφώθηκε στα 34,9 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Ο Aurojyoti Bose, επικεφαλής αναλυτής της GlobalData, σχολιάζει: «Με τη σταδιακά αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία και τις virtual πλατφόρμες σχεδόν σε όλες τις πτυχές της ζωής, η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει εξέχουσα θέση. Οι επενδυτές VC εκδηλώνουν επίσης ενδιαφέρον για παρόχους υπηρεσιών που βασίζονται στο IoT καθώς αυξάνονται παράγοντες όπως η αυτοματοποίηση και η ευκολία στην εκτέλεση εργασιών με συνδεδεμένες συσκευές».

Οι βασικές χρηματοδοτούμενες εταιρείες σε όλες τις τεχνολογίες συγκεντρώθηκαν κυρίως σε περιοχές των ΗΠΑ ή της Ασίας-Ειρηνικού όπως η Κίνα. Μερικές από τις βασικές χρηματοδοτούμενες εταιρείες του 2021 που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης ή επικεντρώνονται στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης είναι οι Robinhood Financial, Databricks και η κινεζική εταιρεία Horizon Robotics.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =