αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠάνω από τα 20.000 δολάρια το Bitcoin

Πάνω από τα 20.000 δολάρια το Bitcoin

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια την Τρίτη, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται να ξεφύγει ένα στενό εύρος συναλλαγών.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ενισχύθηκε πάνω από 7% στα 20.265,95 δολάρια.

Το ράλι του Bitcoin τόνωσε την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων. Το Ether σημείωσε άνοδο περίπου 7% στα 1.389,75 δολάρια.

Ωστόσο, το bitcoin δυσκολεύεται να βρει κατεύθυνση, διαπραγματευόμενο μεταξύ 18.000 και 25.000 δολαρίων από τα μέσα Ιουνίου, μετά από μια κατάρρευση που «εξαφάνισε» σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης.

Αυτή η πτώση της αγοράς προήλθε από τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες με στόχο τον έλεγχο του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού καθώς και από ένα κύμα χρεοκοπιών και ζητημάτων αφερεγγυότητας.

Από τα μέσα Ιουνίου, όταν η αγορά κρυπτογράφησης σημείωνε χαμηλά ρεκόρ, οι επενδυτές επικεντρώθηκαν σε μια μαζική αναβάθμιση δικτύου στο blockchain Ethereum που ονομάζεται merge. Έρχεται να καταστήσει το Ethereum 90% πιο αποδοτικό ενεργειακά, απαντώντας έτσι στην έντονη κριτική που δέχονται τα κρυπτονομίσματα για το βαρύτατο αποτύπωμά τους στο περιβάλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =