αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠάνω από τα 19.000 δολάρια ξανά το Bitcoin

Πάνω από τα 19.000 δολάρια ξανά το Bitcoin

Πάνω από τα 19.000 δολάρια επέστρεψε τη Δευτέρα το Bitcoin, μετά την πρόσκαιρη “βουτιά” κατά 3.000 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν η μεγαλύτερη κατρακύλα του κρυπτονομίσματος από τον Μάρτιο, δείχνοντας ότι έχει αντοχές να συνεχίσει το ράλι που το οδήγησε σε υψηλότερες αποδόσεις από τα περισσότερα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε το Σαββατοκύριακο, ενώ πρόσθεσε σχεδόν 5% επιπλέον τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας στα 19.109 δολάρια. Τιμή που υπολείπεται ελαφρώς της κορυφής που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ψηφιακό νόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές αυξήθηκε το Σαββατοκύριακο και πρόσθεσε σχεδόν 5% περισσότερα τη Δευτέρα σε 19.109 $. Αυτό έφτασε στο ανώτατο επίπεδο κλεισίματος που έφτασε την περασμένη εβδομάδα, πριν αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές. Ο δείκτης Bloomberg των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 13% από την Παρασκευή.

“Η διόρθωση του Bitcoin δεν κράτησε πολύ”, σύμφωνα με τον Craig Erlam, ανώτερο αναλυτή της αγοράς της Oanda, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να ετοιμάζεται για νέα υψηλά. Η είσοδος σε “αχαρτογράφητες περιοχές και η ψυχολογική ώθηση από μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ωθήσει το Bitcoin επιθετικά υψηλότερα”, σημείωσε. Ο ίδιος έδωσε τιμή-στόχο τα 20.000 δολάρια βραχυπρόθεσμα.

Η μεταβλητότητα του Bitcoin επιβεβαιώθηκε εκ νέου την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το κρυπτονόμισμα κατρακύλησε περισσότερο από 3.000 μέσα σε δύο ημέρες, πτώση ξεκίνησε λίγες μόλις ώρες μετά την αδυναμία του να καταγράψει νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. 

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. σημειώνει ότι, παρότι η πρόσφατη πτώση εκτόνωσε κάποιες κερδοσκοπικές πιέσεις, το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης παραμένει πιθανό. 

Η ανάκαμψη πάντως του Bitcoin μετά από τέτοιες “βουτιές” δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Στις 10 Μαΐου το Bitcoin σημείωσε πτώση 10%, ωστόσο χρειάστηκε μόλις τέσσερις ημέρες να ανακτήσει το σύνολο των απωλειών του.

Το κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει ένα ισχυρό ράλι από την αρχή του έτους, γράφοντας κέρδη άνω του 150%.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 10 =