αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠάνε προς sold-out οι βίλες με πισίνες σε Ελληνικούς δημοφιλείς προορισμούς

Πάνε προς sold-out οι βίλες με πισίνες σε Ελληνικούς δημοφιλείς προορισμούς

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που καταγράφονται για την φετινή τουριστική σεζόν με τις κρατήσεις για την ενοικίαση ιδιωτικών βιλών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Στελέχη της αγοράς του real estate εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξα για μία καλύτερη τουριστική χρονιά από την περυσινή, όπου λόγω της πανδημίας, πάνω από 77% λιγότεροι τουρίστες επισκέφτηκαν την χώρα μας. 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, με βάση τα αρχικά στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες που φιλοξενούν ακίνητα που αξιοποιούνται – διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και με σήμα του Ε.Ο.Τ και αφορούν αποκλειστικά βίλες με ιδιωτική πισίνα ή σε συγκροτήματα κατοικιών με ιδιωτικές ή και κοινόχρηστες πισίνες, τα δεδομένα είναι πολύ ενθαρρυντικά όσον αφορά τις πληρότητες που καταγράφονται για το φετινό καλοκαίρι. 

Η πληρότητα στην Μύκονο, σύμφωνα με την έρευνα, για ιδιωτική βίλα με ιδιωτική πισίνα (δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή) αγγίζει το 85% για τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ υπάρχουν χρονικά διαστήματα εντός των καλοκαιριών μηνών που η πληρότητα αγγίζει το 99%. Στη Σαντορίνη, η πληρότητα κυμαίνεται από 90% έως 96% για το σύνολο των καλοκαιρινών μηνών (Ιούνιο – Αύγουστο).

Στη Σκιάθο κυμαίνεται από 94% έως 97%, στη Σκόπελο από 88% έως 94%, στη Πάρο από 87% έως 91%, στη Ζάκυνθο αγγίζει το 86% και στα Χανιά από 86% έως 89% για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Όσον αφορά στις τιμές, για έξι διανυκτερεύσεις (στην πλειοψηφία), παραμένουν σταθερές ή και μειωμένες κατά 20% με 25% σε σχέση με το 2020, ενώ σε σχέση με το 2019 το κόστος διαμονής σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στις υψηλότερες ζητούμενες τιμές, είναι μειωμένο ακόμη και 60%. 

Να σημειωθεί πάντως ότι οι παραπάνω πληρότητες που καταγράφονται δεν αποτελούν “κλειδωμένες” κρατήσεις, αλλά καταγράφουν μια επιθυμία – τάση των τουριστών για το καλοκαίρι του 2021 στους top διεθνείς καλοκαιρινούς προορισμούς που διαθέτει η χώρας μας, ενώ μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών των ακινήτων αυτών, επιλέγουν κυρίως την ευέλικτη πολιτική ακύρωσης.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + five =