αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠάνε… για το 2025 τα data centers της Microsoft στην Ελλάδα

Πάνε… για το 2025 τα data centers της Microsoft στην Ελλάδα

Πιο πίσω χρονικά πάει η δημιουργία των data centers της Microsoft στην Ελλάδα. Η επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού, αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, μεταθέτοντας ουσιαστικά την πλήρη λειτουργίας των Κέντρων από το 2023 στις αρχές του 2025.

Όπως ανέφερε χθες ο γενικός διευθυντής της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά των τριών εκτάσεων στην Ανατολική Αττική (στις περιοχές Σπατών, Κορωπίου και Μαρκοπούλου) που θα αναπτυχθούν τα τρία data centers και έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των αδειών προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή τους, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Η διαδικασία έκδοσης αδειών οικοδόμησης αναμένεται να πάρει αρκετούς μήνες, ίσως και ένα χρόνο,  παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επένδυση έχει χαρακτηριστεί «στρατηγική», κάτι που σημαίνει επίσπευση τέτοιων διαδικασιών.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι στόχος της Microsoft είναι η μεγάλη αυτή επένδυση να γίνει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο καθώς οι συγκυρίες -τόσο διεθνώς με την πανδημία και τον πόλεμο όσο και στο εσωτερικό της χώρας με τον πληθωρισμό- θα αυξήσει τις επενδύσεις  σε τεχνολογία.

«Η τεχνολογία δεν φρενάρει. Το ελληνικό Δημόσιο θα συνεχίσει την προκήρυξη μεγάλων ψηφιακών έργων ενώ και οι επιχειρήσεις παγκοσμίως ξεκινούν τέτοιες επενδύσεις για καλύτερη απόδοση. Θεωρούμε ότι τα 3 data centers θα έχουν ολοκληρωθεί ώστε να παρέχουν πλήρης κάλυψη» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα υπογράμμισε τη σημασία, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για υποδομές και υπηρεσίες Cloud.

Η επένδυση, προϋπολογισμού περί το 1 δισ. ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα 10ετίας, ενώ φορέας υλοποίησής της είναι η Microsoft Operations Hellas, θυγατρική της Microsoft Corporation.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 1 =