αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠάλι… θα ψάχνουν εργαζόμενους: Πάνω από 80.000 κενές θέσεις πριν το άνοιγμα της σεζόν

Πάλι… θα ψάχνουν εργαζόμενους: Πάνω από 80.000 κενές θέσεις πριν το άνοιγμα της σεζόν

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, όμως τα κενά στην απασχόληση, ειδικά στους τομείς των ξενοδοχείων και της εστίασης, είναι τεράστια, όπως και η αγωνία των επιχειρήσεων για το εάν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη, όπως όλα δείχνουν, τουριστική κίνηση αυτή τη χρονιά.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του τουρισμού που επικαλείται το Capital.gr, λείπουν πάνω από 80 χιλιάδες εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή από το χώρο και το πρόβλημα τείνει πλέον να γίνει μόνιμο, δεδομένου πως και πέρσι οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό ήταν μεγάλες (περισσότερες από πενήντα χιλιάδες κενές θέσεις).

Σε επιστολή τους προς την κυβέρνηση το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων έχουν ζητήσει ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, την εισαγωγή εργαζομένων από τρίτες χώρες, προκειμένου να εργαστούν στα ξενοδοχεία και σε άλλους τομείς του τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος “CapTour”, είπε πως το εργατικό δυναμικό από τη Βουλγαρία και την Αλβανία, που προ δεκαετίας τροφοδοτούσε με εργαζόμενους τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, έχει πλέον εξαντληθεί, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις του κλάδου να στρέφουν το βλέμμα τους προς την Ασία και χώρες όπως το Μπαγκλαντές. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί αυτό το διάστημα, που θα βελτιώσουν τους τρόπους προσέλκυσης μετακλητών εργαζομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − five =