αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Warren Buffett πιστεύει ότι υπάρχουν 3 «αποφάσεις ζωής» που μας οδηγούν στην επιτυχία

Ο Warren Buffett πιστεύει ότι υπάρχουν 3 «αποφάσεις ζωής» που μας οδηγούν στην επιτυχία

Κοντεύει πλέον τα 90, έχει καταγράψει το δικό του success story και είναι ένας από τους πιο διάσημους επενδυτές στον κόσμο. Μιλάμε για τον Warren Buffett.

Και είναι δεδομένο οτι -όπως και οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι- κάτι κάνει διαφορετικά. Πως όμως μπορούμε να ορίσουμε αυτό το «κάτι»; Το Inc.com κάνει τα πράγματα λίγο πιο σαφή. Και παραθέτει τις 3 «αποφάσεις ζωής» που σύμφωνα με τον Buffett μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο κινείσαι.

1# Μη ρισκάρεις να χάσεις αυτό που έχεις, για να αποκτήσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι. Το έχει πει ο Buffett σε ομιλία του προς φοιτητές. Όταν ξεκινάς να αποκτάς καλά χρήματα, δεν πρέπει να είσαι άπληστος. Χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις. Μην ξεκινήσεις να αγοράζεις π.χ. ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα ή σπίτια. Γιατί είναι πιθανό να καταρρεύσει όλη η προσπάθεια σου.

2# Επένδυσε σε σχέσεις με ειλικρινείς και ηθικούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είναι σημαντικό να κάνεις παρέα με πετυχημένους ανθρώπους ή άτομα που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα. Έτσι ώστε να σε ωθήσουν προς τα πάνω. Μην ξεχνάς ποτέ και το ηθικό κομμάτι. Βάλε στον κύκλο σου ηθικούς ανθρώπους- αυτούς με τους οποίους έχετε ίσως τις ίδιες Αρχές.

3# Μέτρα την επιτυχία με μια λέξη: Αγάπη. Tο γράφαμε και σε πρόσφατο άρθρο εδώ στο It’s Possible. Σύμφωνα με το Buffett, όταν πλησιάζεις στο τέλος της ζωής σου, το μοναδικό μέτρο επιτυχίας θα είναι το πόσοι άνθρωποι σε αγαπούν. «Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν πολλά χρήματα και κάνουν πολυτελή δείπνα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς στον κόσμο δεν τους αγαπά», τονίζει. «Αν φτάσετε στην ηλικία μου στη ζωή και κανείς δεν σε συμπαθεί, δεν με νοιάζει πόσο μεγάλο είναι ο τραπεζικός σας λογαριασμός, η ζωή σας είναι μια καταστροφή», σημειώνει ο Buffett

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =