αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Warren Buffett παίρνει καλύτερες αποφάσεις εφαρμόζοντας τον κανόνα 10/10/10. Μπορείς να το κάνεις κι εσύ

Ο Warren Buffett παίρνει καλύτερες αποφάσεις εφαρμόζοντας τον κανόνα 10/10/10. Μπορείς να το κάνεις κι εσύ

Ίσως είσαι από αυτούς που πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά πολλές αποφάσεις. Και δεν είναι περίεργο. Ζούμε σε μια «γρήγορη» εποχή. Όπου ο όγκος δουλειάς αυξάνεται συνεχώς για τον κάθε ένα από εμάς. Τα deadlines πιέζουν. Το άγχος είναι μεγάλο.

Αλλά πως καταφέρνουν οι κορυφαίοι businessmen να κινούνται σωστά μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις;

Ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett έχει βρει τον δικό του τρόπο. Εφαρμόζει τον κανόνα 10/10/10. Ο κανόνας είναι πολύ απλός. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να θυμάσαι 3 ερωτήσεις και να μπορείς να τις απαντήσεις μακροπρόθεσμα:

1. Πώς θα αισθάνομαι για την απόφασή μου σε 10 λεπτά;

2. Πώς θα αισθάνομαι για την απόφασή μου σε 10 μήνες;

3. Πώς θα αισθάνομαι για την απόφασή μου σε 10 χρόνια;

Και κάπως έτσι, θα παίρνεις τις σωστότερες αποφάσεις. Ο εγκέφαλός σου είναι προγραμματισμένος να σκέφτεται βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο αν αρχίσεις να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα, θα διαπιστώσεις ότι θα λαμβάνεις καλύτερες και πιο έξυπνες αποφάσεις.

«Ο κανόνας 10/10/10 σε κάνει να σκέφτεσαι βαθύτερα και με πιο έξυπνο τρόπο και να μπορείς να αντιδράς καλύτερα σε μία δεδομένη στιγμή, λαμβάνοντας την καλύτερη δυνατή απόφαση. Σε βοηθάει παράλληλα να προλαμβάνεις μία άμεση και σπασμωδική κίνηση που μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά μακροπρόθεσμα» λέει ο Buffett.

Και αποκαλύπτει πως το μυστικό για να εφαρμόσεις με επιτυχία τον κανόνα είναι η διαρκής εξάσκηση. Γιατί όσο πιο συχνά τον εφαρμόζεις, τόσο πιο γρήγορα ενσωματώνεται στον εγκέφαλό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =