αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Tim Cook παραδέχτηκε ότι η Apple πουλάει ακριβά. Και αποκαλύπτει πως θα το αντιμετωπίσουν στο εξής

Ο Tim Cook παραδέχτηκε ότι η Apple πουλάει ακριβά. Και αποκαλύπτει πως θα το αντιμετωπίσουν στο εξής

Σε μια παγκόσμια οικονομία, οι λόγοι πτώσης των πωλήσεων των iPhone μπορεί να είναι πολλοί. Ωστόσο ένας που είναι οφθαλμοφανής είναι η τιμή. Το πρώτο iPhone είχε ξεκινήσει από τα $500 και σταδιακά φτάσαμε στα $1.000. Ο πληθωρισμός είναι μια πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός έχει κάνει άλματα προόδου στη μισή τιμή.

Πρόσφατα λοιπόν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μετόχων, ο Tim Cook παραδέχτηκε πως η τιμή των iPhone έπαιξε ρόλο στην πτωτική τάση των πωλήσεων. Ωστόσο ως κύριο λόγο συνεχίζει να θεωρεί το πρόγραμμα αλλαγής μπαταριών με $29. Η απάντησή του στον αναλυτή Steve Milunovich ο οποίος τον ρώτησε αν η Apple το παράκανε με την τιμή, ήταν διπλωματικά καταφατική.

«Ναι, νομίζω πως η τιμή έπαιξε ρόλο. Το κοιτάμε αυτό και έχουμε έναν αριθμό δράσεων για να το αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων ανταλλαγής και πληρωμές με δόσεις, τα οποία είχα αναφέρει επίσης», τόνισε.

Ο Tim Cook έχει υπερασπιστεί τις τιμολογιακές πολιτικές της Apple και στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα το 2017, είχε δηλώσει πως η τιμή του iPhone X σε δόσεις ήταν φθηνότερη “από ένα καφέ την ημέρα σε μια καφετέρια”, ενώ χαρακτήρισε το τηλέφωνο φθηνό σε σχέση με την τεχνολογία που προσφέρει.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =