αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Mr Twitter αποκάλυψε την ερώτηση που κάνει σε κάθε έναν υποψήφιο για δουλειά

Ο Mr Twitter αποκάλυψε την ερώτηση που κάνει σε κάθε έναν υποψήφιο για δουλειά

Ο Jack Dorsey είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Με το δικό του εκκεντρικό στιλ. Μιλάμε για τον άνθρωπο που σχεδόν κάθε πρωί περπατά για να πάει μέχρι το γραφείο του. Ενώ κάποιες φορές, χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι επίσης ο άνθρωπος που έχει χτίσει 2 startups δύο δισεκατομμυρίων. Το Twitter και το Square.

«Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις μια επιχείρηση για να είσαι επιχειρηματίας. Δεν θεωρώ ότι η επιχειρηματικότητα είναι δουλειά … είναι μια στάση ζωής», τόνισε ο Jack Dorsey στο Tech Beach Retreat στη Jamaica.

Έχει να κάνει κυρίως με ανθρώπους που θέλουν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στον κόσμο, έχουν το δικό τους όραμα και αξίες. Ο Dorsey είναι πολύ προσεκτικός και στις προσλήψεις που κάνει. Ψάχνει ακριβώς τέτοιους ανθρώπους. Και κάνει μια συγκεκριμένη ερώτηση σε κάθε υποψήφιο, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του inc.com.

«Η μία ερώτηση που κάνω σε κάθε υποψήφιο που έρχεται για δουλειά είναι: Γιατί είσαι εδώ;», τονίζει ο ιδρυτής του Twitter. Και συμπληρώνει: «Αν έχεις μια αίσθηση πάθους και μια αίσθηση του σκοπού, τότε μπορούμε να συνεργαστούμε, τότε μπορούμε να φτιάξουμε μαζί εκπληκτικά πράγματα».

Και κάτι ακόμα σημαντικό: «Το πρώτο πράγμα που είπα όταν επέστρεψα στην εταιρεία, είναι ότι μια ιδέα που μπορεί να αλλάξει την πορεία της εταιρείας μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε στην εταιρεία», εξηγεί ο ίδιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =