αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Mark Zuckerberg απαντά στο μεγάλο ερώτημα: Πως προέκυψε η ιδέα για το Facebook το 2004

Ο Mark Zuckerberg απαντά στο μεγάλο ερώτημα: Πως προέκυψε η ιδέα για το Facebook το 2004

Σήμερα όλοι γνωρίζουν το Facebook. Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου, το χρησιμοποιούν καθημερινά. Με την πλατφόρμα να έχει εξελιχτεί σε έναν τεχνολογικό γίγαντα. Έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα. Ενώ ο ιδρυτής και CEO του FB, Mark Zuckerberg, έχει μια περιουσία που ξεπερνά τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Κι όμως, ο Zuckerberg ήταν απλά ένας φοιτητής στο Χάρβαρντ, όταν ξεκίναγε το TheFacebook το 2004. Εκείνη την εποχή, ο ίδιος ήθελε απλά να λύσει ένα πρόβλημα που υπήρχε γύρω του.

«Δεν το ξεκίνησα για να χτίσω μια εταιρία», παραδέχεται ο Mark Zuckerberg.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Freakonomics Radio και την εκπομπή “The Secret Life of CEOs”, απλά προσπαθούσε να βοηθήσει στη διασύνδεση νέων ανθρώπων σε πανεπιστήμια και σχολεία. Σύμφωνα με τα όσα θυμάται ο Zuckerberg, εκείνη την εποχή μπορούσες να βρεις αρκετά πράγματα στο ίντερνετ, αλλά δεν μπορούσες να καλύψεις αυτή τη βασική ανάγκη.

«Θα μπορούσατε να βρείτε μουσική, θα μπορούσατε να βρείτε ειδήσεις, θα μπορούσατε να βρείτε πληροφορίες, αλλά δεν μπορούσατε να βρείτε και να συνδεθείτε με τους ανθρώπους που σας ενδιέφεραν, οι οποίοι ήταν το πιο σημαντικό πράγμα», τονίζει. Και συμπληρώνει: «Έτσι φαινόταν σαν μια αρκετά μεγάλη τρύπα που έπρεπε να γεμίσει».

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι εκείνη την εποχή προϋπήρχαν πλατφόρμες δικτύωσης, έστω και με τις όποιες ελλείψεις. Πριν καν εμφανιστεί το Facebook. Υπήρχαν για παράδειγμα το MySpace ή το Hi5. Οι οποίες όμως ήταν πλήρως ανοιχτές και δεν εστίαζαν στο νεανικό κοινό, όπως έκανε αρχικά το Facebook.

Σε κάθε περίπτωση, ο Mark Zuckerberg κατάφερε όχι μόνο να… προσπεράσει τους ήδη υπάρχοντες «παίχτες», αλλά και να τους εξουδετερώσει εντελώς. Σήμερα, ποιος μνημονεύει το MySpace και το Hi5;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =