αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos χρησιμοποιεί τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις. Και μάλλον πρέπει να τον ακολουθήσεις

Ο Jeff Bezos χρησιμοποιεί τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις. Και μάλλον πρέπει να τον ακολουθήσεις

Σκέψου το: Τι κάνεις όταν πρέπει να πάρεις μια σημαντική ή λιγότερο σημαντική απόφαση; Πιθανόν περιμένεις έτσι ώστε να συλλέξεις όλα τα δεδομένα που θες, για να κάνεις την επιλογή σου. Κι όμως, αυτό μπορεί να είναι λάθος. Ο ιδρυτής της Amazon και μέσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει αναπτύξει τον δικό του τρόπο για να λαμβάνει αποφάσεις.

Ο Jeff Bezos έχει αναπτύξει ένα σύστημα 4 βημάτων, μέσα από το οποίο μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με τον καλύτερο τρόπο.

Πρώτον, δεν βάζει όλες τις αποφάσεις… στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις και λιγότερο σημαντικές. Κάποιες είναι αναστρέψιμες, κάποιες άλλες όχι. «Πολλές αποφάσεις είναι αναστρέψιμες, έχουν δύο πόρτες. Αυτές οι αποφάσεις μπορούν να παρθούν με μια πιο light διαδικασία» όπως έγραψε ο Jeff Bezos σε γράμμα του προς τους μετόχους της Amazon μέσα στο 2017.

Δεύτερον, χρησιμοποιεί τον «κανόνα του 70%». Τι σημαίνει αυτό; Ο ίδιος μιλά ξεκάθαρα:

«Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός».

Τρίτον, χρησιμοποιεί την περίφημη φράση «disagree and commit». Με απλά λόγια, η συγκεκριμένη φράση συνεπάγεται ότι διαφωνείς με μια απόφαση που λαμβάνει η ομάδα, το εκφράζεις, αλλά για να μην είναι αργή η γενικότερη διαδικασία αποφάσεων, στηρίζεις την απόφαση και όλοι μαζί πορεύονται ενωμένοι.

Τέταρτον, πρέπει να αναγνωρίσεις τα πραγματικά ζητήματα στα οποία πρέπει να ευθυγραμμιστείς με την ομάδα και να εστιάσετε εκεί. Μερικές φορές, οι ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικές οπτικές και απόψεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει γρήγορα, διότι σε διαφορετική περίπτωση οδηγεί στην εξάντληση.

Γρήγορες αποφάσεις θέλει ο Grant Cardone

Επιμονή, πολλές ώρες δουλειάς και ταχύτητα. Είναι μόνο μερικές από τις συμβουλές που έδωσε ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Grant Cardone, στην πρόσφατη συνέντευξη του στο It’s Possible. «Κινηθείτε με ταχύτητα. Να θυμάστε αυτό: Η ταχύτητα είναι δύναμη. Φυτεύστε περισσότερες καλλιέργειες κάθε μέρα, και θα έχετε μια μεγαλύτερη συγκομιδή. Άφησα πίσω τον «μικρό» τρόπο σκέψης, έβαλα στόχους 10Χ μεγαλύτερους και κάπου εκεί οι επιχειρήσεις μου άρχισαν να απογειώνονται», είπε ανάμεσα σε άλλα ο γνωστός επιχειρηματίας.

Ο ίδιος σίγουρα γνωρίζει από success stories. Αφού ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους business γκουρού του πλανήτη.

Σε post στο Facebook, παραθέτει 10 κανόνες επιτυχίας που εφάρμοσε ο ίδιος και μπορούν να δουλέψουν και στην δική σου περίπτωση. Μέσα στην λίστα και το εξής: Πάρε γρήγορες αποφάσεις. Πες ναι ή όχι.

The rules I live by…They've worked for me, what about you? Comment below! ??

Gepostet von Grant Cardone am Mittwoch, 19. Juni 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 15 =