αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos παραθέτει τις 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν προσλάβεις ένα άτομο στην εταιρία σου

Ο Jeff Bezos παραθέτει τις 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν προσλάβεις ένα άτομο στην εταιρία σου

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της Amazon, ο Jeff Bezos είχε πάρει πάνω του σε μεγάλο βαθμό, το κομμάτι των προσλήψεων. Έκανε τις job interviews, στους ανθρώπους που ήθελαν αα εργαστούν στην εταιρία. Σε εκείνη τη φάση, κάθε εργαζόμενος είχε έναν ρόλο- κλειδί για την ανάπτυξη της εταιρίας. Αυτό το ήξερε πολύ καλά ο Bezos και δεν ήθελε να αφήσει τίποτα στην τύχη. Έτσι έκανε συνάντηση με τον κάθε ένα άνθρωπο που ερχόταν για να πάρει μια θέση εργασίας. Μάλιστα, ήταν διατεθειμένος να ξοδέψει πολλές ώρες, έτσι ώστε να «ακτινογραφήσει» τον συνομιλητή του.

«Ένας από τους λόγους που προσλάμβανε κάποιον, ήταν γιατί αυτός ή αυτή, θα ανέβαζε… το επίπεδο της επόμενης πρόσληψης. Έτσι το ταλέντο στην εταιρία θα αυξανόταν συνεχώς» σημειώνει ο Nicholas Lovejoy στο Wired. Ο οποίος ήταν ο 5ος εργαζόμενος της Amazon.

Κάπως έτσι, ο Bezos έβαλε τα θεμέλια για να φτάσουμε στην σημερινή Amazon. Προσλάμβανε πάντα αυτούς που θεωρούσε καλύτερους και αυτούς που θα προσέθεταν ταλέντο στην εταιρία. Μάλιστα, σε μια από τις «εσωτερικές» επιστολές που έστελνε ο Jeff Bezos σε στελέχη της εταιρίας, παρουσίαζε τις 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να προσλάβεις έναν εργαζόμενο στην Amazon. Ίσως είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να έχει στο μυαλό του κάθε ιδρυτής επιχείρησης, που θέλει να κάνει μια πρόσληψη.

1- Θαυμάζεις για κάτι αυτό το άτομο;

2- Θα αυξήσει το μέσο επίπεδο αποτελεσματικότητας στην ομάδα που θα μπει;

3- Θα μπορούσε να γίνει ένας σούπερ σταρ εργαζόμενος;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + nineteen =