αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos λέει ότι δεν θα έδινε προαγωγή σε έναν εργαζόμενο που είναι απλά έξυπνος. Το «κλειδί» είναι αλλού

Ο Jeff Bezos λέει ότι δεν θα έδινε προαγωγή σε έναν εργαζόμενο που είναι απλά έξυπνος. Το «κλειδί» είναι αλλού

Η λογική λέει, όταν αν έχεις μερικούς εργαζομένους μπροστά σου, μέσα σε ένα δωμάτιο, και θέλεις να δώσεις προαγωγή σε έναν, θα επιλέξεις τον πιο έξυπνο. Κι όμως ο Jeff Bezos δείχνει να διαφωνεί με αυτή την οπτική. Στο Microsoft’s CEO Summit του 2013, ο Mr Amazon είχε ερωτηθεί σχετικά, από την bestseller συγγραφέα και δημοσιογράφο, Suzy Welch. «Τι κοιτάς όταν προάγεις κάποιον σε μια ηγετική θέση;», ήταν η ερώτηση.

«Θέλω τους ανθρώπους που είναι σωστοί τις περισσότερες φορές», είχε απαντήσει ο Bezos.

Προσέξτε: Αυτό δεν σημαίνει ότι μιλάμε απαραίτητα για τους πιο έξυπνους ανθρώπους. Ο Bezos αναζητά ανθρώπους που προσπαθούν να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα και είναι πρόθυμοι να κάνουν δύσκολες επιλογές για να φτάσουν εκεί. Δεν κοιτά την εξυπνάδα από μόνη της. Ούτε τις ηγετικές ικανότητες.

«Δεν με νοιάζει πόσο έξυπνοι είναι», συμπλήρωσε ο ιδρυτής της Amazon και συνέχισε: «Θέλω να δω ένα ιστορικό σκληρών αποφάσεων που κατέληξαν στο να έχουν δίκιο οι ίδιοι». Ξεκαθαρίζοντας: «Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να αποδειχτούν λάθος πολλές φορές».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =