αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos θα γίνει (ίσως) ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη. Και η πανδημία βοήθησε σε αυτό

Ο Jeff Bezos θα γίνει (ίσως) ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη. Και η πανδημία βοήθησε σε αυτό

Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος τράβηξε ξαφνικά την προσοχή του Twitter την Τετάρτη εν μέσω “ισχυρισμών” ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αναμένεται να γίνει τρισεκατομμυριούχος, εν μέρει εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης λόγω πανδημίας, γεγονός που εκτόξευσε την μετοχή της Amazon.

Ο Μπέζος ήταν το ”trending” θέμα στο twitter την Τετάρτη, μετά την κυκλοφορία μελέτης που διεξαγόταν εδώ και μερικούς μήνες από την Comparisun, σύμφωνα με την οποία εκτιμάται ότι η περιουσία του Μπέζος θα μπορούσε να φτάσει το 1 τρισ. δολάρια το 2026.

Η εταιρεία ανέλυσε τη κεφαλοποήση των εταιρειών με τη μεγαλύτερη αξία στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς και τους 25 πλουσιότερους ανθρώπους της Forbes. Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος ακινήτων Xu Jiayin είναι ο δεύτερος στη λίστα της μελέτης.

Αλλά ο Μπέζος έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Τη στιγμή της δημοσίευσης (14/05/2020), το Forbes εκτιμά ότι η καθαρή περιουσία του 56χρονου ανέρχεται στα 143 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μπέζος διαθέτει 11,2% του μεριδίου της Amazon και η περιουσία του έχει αυξηθεί από τα περίπου 125 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο.

Η Amazon προβλέπεται να είναι ένας από τους νικητές της πανδημίας καθώς έχει εκτοξευτεί η ζήτηση για διαδικτυακές αγορές καθώς και υπηρεσίες streaming και παράδοσης.

Οι πωλήσεις το α’ τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια, εν συγκρίσει με 60 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Η πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος του κορονοίού και περαιτέρω μέτρων lockdown θα μπορούσε να διατηρήσει τη ζήτηση σε υψηλά επίπεδα.

Ο Μπέζος εντάχθηκε στον κατάλογο των 400 πλουσιότερων Αμερικανών του Forbes το 1998, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της Amazon και η καθαρή του περιουσία ανερχόταν τότε στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχη της Amazon έχει ”εκτοξευτεί” άνω του 28% μέχρι στιγμής φέτος. Αλλά η εταιρεία βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με την ”μεγαλύτερη πρόκληση” που έχει αντιμετωπίσει ποτέ της, δήλωσε ο Μπέζος τον Απρίλιο. Η εταιρεία προέβλεψε λειτουργικά κέρδη 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο έως τον Ιούνιο, αλλά τώρα δεσμεύει ολόκληρο το ποσό σε “έξοδα που σχετίζονται με τον κορονοϊό”, όπως υψηλότεροι μισθοί, αγορά προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό και ανάπτυξη εγκαταστάσεων έρευνας για τον κορονοϊό.

Η εταιρεία δέχτηκε ”πυρά” από πρώην υπαλλήλους – τόσο από υπαλλήλους γραφείου όσο και από εργαζόμενους στις αποθήκες – για φερόμενη αποσιώπησή τους αναφορικά με δηλώσεις τους για έλλειψη προστασίας κατά του κορονοϊού. Η Amazon έχει απολύσει πολλούς υπαλλήλους, ισχυριζόμενη ότι παραβίασαν την εταιρική πολιτική.

Τον Φεβρουάριο, ο Μπέζος έβγαλε 3,1 δισ. δολάρια μετά την πώληση μετοχών αξίας 4 δισ. δολαρίων από τον Ιανουάριο.

Πηγή: Forbes

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − eleven =