αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos θέλει να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι το 2019- Πόσο θα κοστίζει το (ακριβό) εισιτήριο

Ο Jeff Bezos θέλει να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι το 2019- Πόσο θα κοστίζει το (ακριβό) εισιτήριο

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία του, Blue Origin, θα στείλει μια επανδρωμένη αποστολή το 2019. Ο Μπέζος προέβη στις εν λόγω δηλώσεις στο Συνέδριο «Air, Space and Cyber» της Air Force Association στην Ουάσιγκτον. Ο Μπέζος δεν ξεκαθάρισε αν αυτό σήμαινε ότι η αποστολή θα μετέφερε επιβάτες ή προσωπικό.

Ένα μικρό διαστημόπλοιο βρίσκεται υπό κατασκευή για αυτή την αποστολή, το λεγόμενο New Shepard, το οποίο μπορεί να χωρέσει έξι ανθρώπους. Το χρονοδιάγραμμα για τους επί πληρωμή επιβάτες δεν έχει τεθεί ακόμα, αλλά ο Μπέζος πρότεινε το 2020 νωρίτερα φέτος και ένα στέλεχος της εταιρείας είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι εισιτήρια ίσως αρχίσουν να πωλούνται το 2019. Μάλιστα, η τιμή των εισιτηρίων ίσως φτάσει τα 100.000 με 200.000 δολάρια το ένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπέζος είχε δεχτεί δριμεία κριτική για ένα σχόλιό του τον Απρίλιο του 2018, όταν ρωτήθηκε για την αμύθητη περιουσία του και για το τι σήμαιναν τα χρήματα για εκείνον. Ο Μπέζος απάντησε πως «ο μόνος τρόπος που βλέπω να αξιοποιώ μια τόσο μεγάλη περιουσία είναι με το να μετατρέψω τα κέρδη μου από την Amazon σε διαστημικά ταξίδια».

Ο Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με διαφορά, και έχει πολλές φορές κατηγορηθεί ότι δεν επενδύει αρκετά σε φιλανθρωπικό έργο.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + eleven =