αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos επενδύει σε startup για να φέρει την… αθανασία στον άνθρωπο. Λανσάρισμα με κεφάλαια 3 δισ. δολαρίων

Ο Jeff Bezos επενδύει σε startup για να φέρει την… αθανασία στον άνθρωπο. Λανσάρισμα με κεφάλαια 3 δισ. δολαρίων

Είχαμε γράψει για αυτό το θέμα τον περασμένο Σεπτέμβριο: Ο Jeff Bezos επενδύει σε μία startup βιοτεχνολογίας με στόχο να ανακαλύψει το «μυστικό» για την… αθανασία του ανθρώπου. Με αυτό τον μεγάλο στόχο, επενδύει -μαζί με άλλους- στην startup Altos Labs.

H startup έκανε τώρα το λανσάρισμα της και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι βρετανικοί Financial Times, έχει ήδη συγκεντρώσει χρηματοδότηση 3 δισ. δολαρίων, από την Day 1 κιόλας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος γύρος χρηματοδότησης για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Η Altos Labs διαθέτει μία εντυπωσιακή ομάδα στελεχών που περιλαμβάνει experts με προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρίες Υγείας. Σύμφωνα με το πλάνο, η εταιρία θα έχει δύο βάσεις στις ΗΠΑ, μία στο Κέιμπριτζ στην Αγγλία, ενώ θα συνεργάζεται και με ερευνητικά κέντρα στην Ιαπωνία.

Altos Labs

Η ιδέα να… ξεγελαστεί ο θάνατος είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η ζωή. Όμως τώρα φαίνεται ότι πέφτουν στο τραπέζι μερικά πολύ δυνατά χαρτιά.

Οι ερευνητές έχουν ως στόχο να βρουν το «ελιξήριο της νεότητας». Πως; Με τον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων, για την ανακάλυψη τεχνικών κατά της γήρανσης.

Ο Bezos έχει αναλάβει θέση συμβούλου στην επιστημονική ομάδα της «Altos Labs», σύμφωνα με το «MIT Technology Review». Στην εταιρία είναι επίσης επενδυτής ο Ρώσος επιχειρηματίας, Yuri Milner (στο παρελθόν έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων, στο Facebook).

Στο πλευρό των δύο επιχειρηματιών βρίσκεται ο Ισπανός βιολόγος, δρ Χουάν Κάρλος Μπελμπόντε, ο οποίος έχει αναπτύξει την τεχνική του Ιάπωνα νομπελίστα, γιατρού Σίνια Γιαμανάκα, σε διάφορα πειράματα. Ο Γιαμανάκα κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής το 2012 για την έρευνά του πάνω στα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPS cells, όπως τα βάπτισε), αναπτύσσοντας τη μέθοδο μετατροπής διαφοροποιημένων κυττάρων ενηλίκων σε πολυδύναμα βλαστοκύτταρα.

Η έρευνά του ανακάλυψε ότι, προσθέτοντας τέσσερις συγκεκριμένες πρωτείνες στα κύτταρα, αυτά μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση, με τις ιδιότητες των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, που αποτελούν δομικά στοιχεία της νέας ζωής.

Το 2016, ο Ισπανός καθηγητής Μπελμπόντε είχε την ιδέα να εφαρμόσει την τεχνική των εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων του Ιάπωνα γιατρού σε τρωκτικά, τα οποία παρουσίασαν σημάδια αντιστροφής της ηλικίας. Μετά το πείραμα, χαρακτήρισε την τεχνική επαναπρογραμματισμού ως ένα πιθανό «ελιξίριο ζωής», όπως γράφει η επιθεώρηση «MIT Technology Review».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − four =