αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos εξηγεί το πως πρέπει να αντιμετωπίζεις την κριτική που σου γίνεται

Ο Jeff Bezos εξηγεί το πως πρέπει να αντιμετωπίζεις την κριτική που σου γίνεται

Ειδικά στην Ελλάδα, το ζούμε πολύ έντονα: Όποιος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα project, με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία, συνήθως δέχεται έντονη κριτική. Και όντως, μερικές φορές είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς όλα αυτά, όταν δίνεις όλες σου τις δυνάμεις για να καταφέρεις κάτι, και την ίδια στιγμή οι κάθε είδους «σχολιαστές» σου κάνουν κιτρική.

Πως το διαχειρίζεται, άραγε, ένας σπουδαίος leader; Ο Jeff Bezos, μιλώντας σε event στις ΗΠΑ, έδωσε τις απαντήσεις του πάνω στο θέμα.

«Όταν σου γίνεται κριτική, σημαίνει ότι είσαι μέσα στο παιχνίδι» λέει αρχικά ο Bezos.

Όπως εξηγεί, οι μόνοι άνθρωποι στους οποίους δεν γίνεται κριτική, είναι αυτοί που δεν κινούνται, αυτοί που δεν προκαλούν «κύματα» τριγύρω τους. «Αν κάνεις κάτι νέο ή ενδιαφέρον, θα έχεις επικριτές. Αν δεν αντέχεις να έχεις επικριτές, τότε μην κάνεις τίποτα νέο ή ενδιαφέρον» ξεκαθαρίζει ο γνωστός επιχειρηματίας.

Ο ιδρυτής της Amazon εξηγεί ποια είναι… η καλύτερη άμυνα στην κριτική: «Η καλύτερη άμυνα στα λόγια που δεν σας αρέσουν, είναι… να γίνετε χοντρόπετσοι. Δεν μπορείτε να τα σταματήσετε. Προχωρήστε μπροστά. Δεν αξίζει να χάνετε τον ύπνο σας».

Από την άλλη πλευρά, τονίζει ότι ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει. Ακόμα και άσχημα λόγια για εμάς. «Δεν χρειάζεται να καλέσετε αυτούς τους ανθρώπους στα πάρτι σας. Αλλά να τους αφήνετε να λένε αυτό που θέλουν», λέει χαρακτηριστικά ο Bezos.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να παρακολουθήσει παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του Mr Amazon, στο Recode Conference. Μιλά για μια σειρά από ενδιαφέροντα πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 16 =