αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos δεν πιστεύει στην ισορροπία προσωπικής- επαγγελματικής ζωής. Αλλά παραθέτει μια άλλη οπτική

Ο Jeff Bezos δεν πιστεύει στην ισορροπία προσωπικής- επαγγελματικής ζωής. Αλλά παραθέτει μια άλλη οπτική

Είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Και έχει καταφέρει να χτίσει έναν κολοσσό. Την Amazon. Αλλά δεν πιστεύει στην ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Τουλάχιστον όχι με την κλασσική έννοια. Ο ίδιος παρέθεσε την άποψη του στο Business Insider πριν λίγο καιρό.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό που συμβουλεύει τους νέους που έρχονται στην Amazon, είναι να σταματήσουν να προσπαθούν να πετύχουν αυτή την ισορροπία. Γιατί πολύ απλά, σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο αυτά μέρη δεν χρειάζεται να μπαίνουν… στην ζυγαριά. Δεν έχουμε, δηλαδή, ένα καλό και ένα κακό κομμάτι, ανάμεσα στα οποία πρέπει να πετύχουμε μια ισορροπία.

«Στην πραγματικότητα είναι ένας κύκλος. Όχι μια ισορροπία», λέει ο Bezos.

Και πως ρυθμίζει αυτός την ημέρα του: Ξυπνά κάθε πρωί και παίρνει πρωινό με την οικογένεια του, προγραμματίζει μόνο τα πολύ σημαντικά meetings μέσα στην ημέρα, ενώ στο τέλος πάντα φροντίζει να έχει χρόνο… για να πλύνει τα πιάτα. Με απλά λόγια, ο Bezos, έχει φτιάξει μια αρμονία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Τα δύο μέρη εναλλάσσονται όποτε χρειάζεται, χωρίς να υπάρχει κάποιο άγχος για την απόλυτη ισορροπία.

«Αυτή την αρμονία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής είναι αυτό που προσπαθώ να διδάσκω στους νέους υπαλλήλους αλλά και στα ανώτερα στελέχη στην Amazon», σημειώνει ο ίδιος. «Αν είμαι χαρούμενος στο σπίτι, έρχομαι στο γραφείο με τεράστια ενέργεια. Και αν είμαι χαρούμενος στη δουλειά, έρχομαι σπίτι με τεράστια ενέργεια», λέει ο Mr Amazon. Εξηγώντας ότι δεν συμπαθεί τους τύπους που μόλις έρχονται στην δουλειά… είναι αυτομάτως αρνητικοί, και περιμένουν το πότε θα φύγουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =