αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos δεν είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Jeff Bezos δεν είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών της Πέμπτης, μετά τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, από τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου.

Όπως αναφέρει το Forbes, oι μετοχές της Amazon σημείωσαν απώλειες 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μειώνοντας τη συνολική περιουσία του Μπέζος σta 103,9 δισ. δολάρια. Αυτό τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση, στη λίστα με τους πλουσιότερους στον κόσμο. Ο νέος No1 είναι ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει περιουσία 105,7 δισ. δολαρίων.

Ο Μπέζος έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 2018 και ο πρώτος centibillionaire (με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων) που εμφανίστηκε ποτέ στη λίστα The Forbes 400, εκείνο το έτος, με καθαρή περιουσία 160 δισ. δολαρίων, δίνοντας τέλος στην 24 ετών παρουσία του Μπιλ Γκέιτς στην κορυφή της λίστας.

Αλλά η πτώση της θέσης του Μπέζος δεν οφείλεται εξ ολοκλήρου στην πτώση των μετοχών της Amazon. Ο Μπέζος μεταβίβασε το ένα τέταρτο του ποσοστού του στην εταιρεία, στην πρώην σύζυγό του, Μακένζι Μπέζος, ως μέρος του διακανονισμού του διαζυγίου τους, ο οποίος ολοκληρώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος. Η Μακένζι Μπέζος έχει περιουσία που φτάνει τα 32,7 δισ. δολάρια, και είναι μεταξύ των κορυφαίων είκοσι πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Amazon ανακοίνωσε πτώση καθαρών κερδών κατά 26% το τρίτο τρίμηνο, την πρώτη μείωση κερδών από το 2017. Κατά τη διάρκεια των μετασυνεδριακών συναλλαγών, η Amazon έπεσε σχεδόν 9% στα 1.624 δολάρια ανά μετοχή στα 20 λεπτά μετά το κλείσιμο της Wall Street. Από τότε έχει ανακάμψει ελαφρώς, κυμαινόμενη στα 1.710 δολάρια ανά μετοχή στις 17:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

Η εταιρεία δήλωσε ότι επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην υποδομές logistics και παράδοσης, με στόχο η αποστολή προϊόντων σε μία μέρα, να καταστεί ο κανόνας για τα μέλη του Amazon Prime. Η εταιρεία αποκάλυψε κατά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, ότι τον Ιούλιο είχε ξοδέψει “λίγο” περισσότερα από τα εκτιμώμενα 800 εκατ. δολάρια, που είχε πει προηγουμένως ότι θα επενδύσει σε υποδομές one-day shipping. Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα είχε ξοδέψει για one-day shipping το τρίτο τρίμηνο. Ο CFO, Μπράιαν Ολσάβσκι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία σκοπεύει να δαπανήσει 1,5 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, προφανώς για τη χρηματοδότηση του one-day shipping.

Ο Γκέιτς, εν τω μεταξύ, είναι εκτός της Microsoft από το 2014, όταν παραιτήθηκε από πρόεδρος, αν και παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Έχει πουλήσει ή διαμοιράσει την πλειοψηφία των μετοχών του και διαφοροποίησε τον πλούτο του με την πάροδο του χρόνου. Είναι τώρα συμπρόεδρος του ιδρύματος Bill & Melinda Gates, του μεγαλύτερου ιδιωτικού φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο.

Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε ντεμπούτο στην πρώτη, στα χρονικά, λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, το 1987 με μια περιουσία 1,25 δισ. δολαρίων. Ο Μπέζος μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, τη Forbes 400, ένα χρόνο μετά τη είσοδο της Amazon στο χρηματιστήριο, με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + seventeen =