αρχικηVIRALΟ Guardian αποκαλύπτει… την πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης

Ο Guardian αποκαλύπτει… την πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης

Ποιος να το περίμενε πως το Παρίσι, εκτός από πόλη του φωτός, θα ήταν και μια από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ευρώπης. Αυτό ισχυρίζεται σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian, εξοργίζοντας τη δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας η οποία σε δηλώσεις της είπε πως για την καθαριότητα του δήμου της ξοδεύονται ετησίως πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον, οι δρόμοι του Παρισιού έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο «σκουπιδοτενεκέ»  με σκουπίδια, αποτσίγαρα και ακαθαρσίες από κατοικίδια ζώα. Τα παρατημένα σκούτερ και ποδήλατα δεν διευκολύνουν την κατάσταση. Ο Μάθιου Φρέιζερ, καθηγητής Επικοινωνίας στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, ο οποίος ζει εδώ και 30 χρόνια στην πόλη, μιλώντας στον Guardian ανέφερε ότι «το Παρίσι γίνεται όλο και πιο βρώμικα, καθώς υπάρχουν παντού σκουπίδια. Η πόλη χρειάζεται δραστική πολιτική παρέμβαση για να καθαριστούν οι δρόμοι και να ζούμε ασφαλέστερα. Επικρατεί μια αστική αναρχία». «Αν έρχεσαι από άλλη χώρα και έχεις άλλη κουλτούρα, καταλαβαίνεις ότι η πόλη είναι χάλια», συμπλρώνει ο καθηγητής.

Υπολογίζεται, ότι ο δήμος του Παρισιού ξοδεύει 550 εκατομμύρια ευρώ ετησίως μόνο και μόνο για να καθαριστούν οι 16 τόνοι από περιττώματα που μαζεύονται από 200.000 κατοικίδια στην πόλη, οι 350 τόνοι από αποτσίγαρα και για να αδειάσουν οι 30.000 σκουπιδοτενεκέδες.

Οργανώσεις που δουλεύουν εθελοντικά για τον καθαρισμό της πόλης ζητούν από το δήμο πιο «τσουχτερά» πρόστιμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Κάναμε εκστρατείες επικοινωνίας, εξηγήσαμε πράγματα, τοποθετήσαμε κάδους κτλ. Και συνεχίζουν να τα πετάνε, οπότε η τελική λύση είναι το πρόστιμο», αναφέρει μέλος των οργανώσεων αυτών.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 9 =