αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Evan Spiegel έδωσε 3 συγκεκριμένες συμβουλές σε ένα 19χρονο φοιτητή (και λέει ότι το ‘φαίνεσθαι’ μετράει)

Ο Evan Spiegel έδωσε 3 συγκεκριμένες συμβουλές σε ένα 19χρονο φοιτητή (και λέει ότι το ‘φαίνεσθαι’ μετράει)

Ο Daniel Newman είναι 19 χρονών και φοιτητής στο University of Southern California. Το σημαντικότερο όμως σε αυτή την ιστορία, είναι ότι ο ίδιος είναι μεγάλος fan του Snapchat και θα ήθελε μάλιστα να εργαστεί εκεί. Γιατί έχει σημασία αυτό; Διότι πρόσφατα, ο συνιδρυτής του Snapchat, Evan Spiegel, πήγε στο USC για να μιλήσει τους φοιτητές.

Φυσικά, ο Daniel Newman, ήταν εκεί. Σημειώνεται, ότι ο Spiegel δημιούργησε το Snapchat ενώ ήταν ακόμα φοιτητής στο Στάνφορντ, πριν μερικά χρόνια. Και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος.

Όπως σημειώνει το Business Insider, ο 19χρονος πλησίασε τον Spiegel, αμέσως μετά την ομιλία του. Προς έκπληξη του, ο Mr Snapchat του έδωσε τα στοιχεία επικοινωνίας του, έτσι ώστε να μιλήσουν στο τηλέφωνο λίγες ημέρες αργότερα. Έτσι κι έγινε. Οι δυο τους μιλήσανε για περίπου 30 λεπτά και ο Evan Spiegel έδωσε δύο βασικές συμβουλές στον νεαρό φοιτητή.

Πρώτα από όλα, του είπε ότι πρέπει να βρει έναν τομέα εξειδίκευσης και να γίνει ο καλύτερος σε αυτόν. Του αποκάλυψε μάλιστα, ότι για τον εαυτό του, ο συγκεκριμένος τομέας ήταν η γραφιστική. Στην οποία έγινε όσο καλύτερος μπορούσε και στη συνέχεια τον βοήθησε στο να κυριαρχήσει σε αυτό που ονομάζουμε σχεδιασμό προϊόντος.

Αυτό όμως δεν αρκεί. Όπως του είπε ο Spiegel πρέπει να βρεις ένα τρόπο, έτσι ώστε οι άλλοι να μάθουν ότι είσαι ειδικός σε κάτι. Με απλά λόγια, πρέπει να προμοτάρεις την εξειδίκευση σου προς τα έξω, με δημιουργικούς τρόπους. Πρέπει να φανείς. Δεν αρκεί μόνο να είσαι μάστερ σε κάτι, πρέπει και να φαίνεται αυτό.

Ενώ η τρίτη συμβουλή που έδωσε ο Spiegel είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να φτιάχνεις μια εταιρία, η οποία εξαρτιέται εξ ολοκλήρου από κάποια άλλη εταιρία.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρίξει… και την σπόντα του, λέγοντας με λίγο χιούμορ ότι αυτό που του δίνει ενέργεια όταν ξυπνά το πρωί, είναι να δημιουργεί πράγματα για το Snapchat και μετά να βλέπει να αντιγράφονται αυτά από το Facebook.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + five =