αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk σημειώνει: «Αυτό είναι το No1 skill που πρέπει να έχεις για να γίνεις δημιουργικός»

Ο Elon Musk σημειώνει: «Αυτό είναι το No1 skill που πρέπει να έχεις για να γίνεις δημιουργικός»

Ο Elon Musk είναι ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο, αυτή τη στιγμή. Σκέψου να βρισκόσουν σε ένα τραπέζι μαζί του και να σου αποκάλυπτε την κορυφαία ικανότητα που πρέπει να έχεις ως ιδρυτής επιχείρησης. Ποια θα ήταν, άραγε;

Σύμφωνα με τον Musk, το κορυφαίο skill που μπορεί να σε κάνει πιο δημιουργικό σαν επιχειρηματία, είναι να ξέρεις να φτιάχνεις τη σωστή ερώτηση.

«Πολλές φορές, η ερώτηση είναι πιο δύσκολη από την απάντηση. Αν μπορείς να πεις σωστά την ερώτηση, τότε η απάντηση είναι το εύκολο μέρος» λέει ο Elon Musk.

Μάλιστα, ο διάσημος businessman αποκαλύπτει ότι βρίσκει έμπνευση στο μπάνιο, στην μέση της νύχτας ή όταν είναι έξω με τους φίλους του. Σε στιγμές, δηλαδή, χαλαρότητας που όμως κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας. Θυμάται επίσης, ότι τα πρώτα ερωτήματα του ως ιδρυτής ήταν… αρκετά πεζά. Διερωτόταν για το πως θα βγάλει πολλά χρήματα, ενώ παράλληλα θα έχει χρόνο για βιντεοπαιχνίδια και computers. Έτσι, οι πρώτες εταιρίες του, Zip2 και X.com, σχεδιάστηκαν για να βγάλει λεφτά.

Στη συνέχεια ο Musk έβγαλε όντως χρήματα. Και το επόμενο του ερώτημα ήταν το πως θα μεταφέρει τα λεφτά αυτά. Κάτι που το οδήγησε να εργαστεί στην Paypal. Σήμερα, όπως σημειώνει το inc.com, η κεφαλαιοποίηση της Tesla φτάνει τα 40 δισ. δολάρια και της SpaceX τα 15 δισ. δολάρια.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι ερωτήσεις του Musk έχουν γίνει πλέον καλύτερες. Κάνοντας και τις εταιρίες του καλύτερες. Αυτό βλέπουμε. «Όσο καταλαβαίνουμε καλύτερα το σύμπαν, θα κάνουμε καλύτερες ερωτήσεις» λέει με νόημα ο Musk.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην digital εποχή, η επιχείρηση σου πρέπει να είναι «ανοιχτή» 24/7. Και υπάρχει τρόπος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − two =