αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Elon Musk ξανά χτυπά: «Πρέπει να “ενωθούμε” με την τεχνητή νοημοσύνη πριν γίνουμε αχρείαστοι»

Ο Elon Musk ξανά χτυπά: «Πρέπει να “ενωθούμε” με την τεχνητή νοημοσύνη πριν γίνουμε αχρείαστοι»

Το ότι ο Elon Musk έχει τολμηρές απόψεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, είναι λίγο- πολύ γνωστό. Πριν μερικές ημέρες, μιλάγαμε εδώ στο It’s Possible, για την «νευρική δαντέλα» (neural lace) την οποία όπως λέει o ιδρυτής της Tesla, θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε επιπρόσθετα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, έτσι ώστε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες του.

Τώρα, ο Elon Musk βρέθηκε στο World Government Summit, στο Ντουμπάι. Με αφορμή το λανσάρισμα της Tesla στα Αραβικά Εμιράτα. Εκεί εξήγησε το σκεπτικό του, σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον του ανθρώπου. «Με την πάροδο των ετών, πιστεύω θα δούμε μια συγχώνευση μεταξύ της βιολογικής νοημοσύνης και της τεχνητής νοημοσύνης» είπε ο Musk. Σημειώνοντας, ότι αυτή είναι η λύση, έτσι ώστε ο άνθρωπος να έχει ουσιαστικό ρόλο, όταν η τεχνητή νοημοσύνη αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είμαστε αχρείαστοι.

Όπως εξήγησε, πρέπει να δουλέψουμε πάνω στην επικοινωνία με τις μηχανές. «Αυτή τη στιγμή, οι υπολογιστές μπορούν να επικοινωνούν με  τρισεκατομμύρια bits το δευτερόλεπτο. Ενώ οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν με τις μηχανές -κυρίως πληκτρολογώντας- με 10 bits ανά δευτερόλεπτο» είπε ο Musk.

Όπως εκτιμά, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, έτσι ώστε να επικοινωνούμε με τη σκέψη. Άρα με πολύ πιο γρήγορο τρόπο από ότι το κάνουμε σήμερα. Εξέφρασε μάλιστα τον φόβο του για την «βαθιά τεχνητή νοημοσύνη» η οποία πηγαίνει πέρα από τα οχήματα χωρίς οδηγό. Όπως είπε, αυτή η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι «πιο έξυπνη και από τον εξυπνότερο άνθρωπο στη Γη». Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εν λόγω τεχνολογία ως μια «επικίνδυνη κατάσταση».

Σε ότι αφορά τα οχήματα χωρίς οδηγό, τα οποία αναπτύσσει και η Tesla, ο Elon Musk εκτίμησε ότι αυτά θα έρθουν στην καθημερινότητα μας πολύ γρήγορα. Θα είναι μια μεγάλη ευκολία για τον άνθρωπο, αλλά παράλληλα θα χαθούν αρκετές θέσεις εργασίας που έχουν σχέση με την οδήγηση οχημάτων. Για αυτό, όπως είπε, πρέπει γρήγορα να καταλάβουμε τους νέους ρόλους των ανθρώπων μέσα σε αυτό το τεχνολογικό περιβάλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =