αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk λέει ότι ο καθένας μπορεί να μάθει να καινοτομεί. Αρκεί να κάνει 3 ερωτήσεις στον εαυτό του

Ο Elon Musk λέει ότι ο καθένας μπορεί να μάθει να καινοτομεί. Αρκεί να κάνει 3 ερωτήσεις στον εαυτό του

Τελικά, η καινοτομία και ο τρόπος σκέψης γύρω από αυτή, είναι κάτι που μαθαίνεται; Η απάντηση είναι «ναι» σύμφωνα με τον Elon Musk. Ο άνθρωπος που έχει στα χέρια του εταιρίες όπως η Tesla και η SpaceX, θεωρεί ότι το να φτιάχνεις καινοτόμα προϊόντα είναι κάτι που μαθαίνεται. Αρκεί, όπως λέει σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal, να κάνεις 3 ερωτήσεις στον εαυτό σου. Αυτές μπορούν να σου δείξουν τον δρόμο.

1# Το έχεις προσπαθήσει;

«Το πρώτο βήμα είναι να το προσπαθήσεις», λέει ο Musk. «Το έχεις προσπαθήσει; Έχεις προσπαθήσει πολύ; Αν δεν το έχεις προσπαθήσει πολύ, προσπάθησε το πολύ», συμπληρώνει. Όπως λέει ο ίδιος, η καινοτομία δεν είναι κάποιο… μυστήριο πράγμα. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι να γίνεις τελειομανής με το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρεις. Και τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν να ανακαλύψεις κάτι τρομερό. «Απλά κάνε το προϊόν σου καλύτερο. Αυτό είναι το στοιχείο που πραγματικά μετράει» εξηγεί ο γνωστός δισεκατομμυριούχος.

2# Πως μπορείς να το κάνεις καλύτερο;

«Αναζήτησε το αρνητικό feedback από όλες τις πλευρές. Από πελάτες, αλλά και από ανθρώπους που δεν είναι πελάτες σου. Αναρωτήσου πως μπορείς να κάνεις το προιόν σου καλύτερο. Την ίδια στιγμή, αναρωτήσου (και ρώτα και την ομάδα σου) πως θα σου άρεσε να είναι αυτό που έχεις δημιουργήσει. Αν αυτό που έχεις φτιάξει δεν αρέσει σε εσένα, μην περιμένεις να αρέσει στους άλλους.

3# Μήπως σπαταλάς πολύ χρόνο στα δωμάτια συσκέψεων;

Αν σπαταλάς πολύ χρόνο σε συσκέψεις και παρουσιάσεις, τότε είσαι σε λάθος δρόμο λέει ο Elon Musk. «Βγες στο πεδίο του εργοστασίου, πήγαινε στα καταστήματα και μίλα με πελάτες», προτείνει ο ίδιος. Μάλιστα ο Musk έχει πέσει σε αυτή την παγίδα στο παρελθόν, όπως παραδέχεται. Σπαταλούσε πολύ χρόνο σε… ατελείωτες συσκέψεις. Μια πρακτική που άλλαξε στην συνέχεια. Όπως λέει, είναι σαν τον πόλεμο: Ο ηγέτης πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή (εδώ στο εργοστάσιο) και όχι να παρακολουθεί την μάχη από μακριά, μέσα σε κάποιον πύργο. Όπως τονίζει ο Musk, με αυτό τον τρόπο μπορείς να κάνεις τους εργαζομένους και τους συνεργάτες σου να δουλέψουν ακόμα πιο αποδοτικά, ακριβώς γιατί είσαι μαζί τους στο πεδίο της «μάχης».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 3 =