αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk λέει ότι ο καθένας μπορεί να γίνει καινοτόμος. Αρκεί να κάνει 3 ερωτήσεις στον εαυτό του

Ο Elon Musk λέει ότι ο καθένας μπορεί να γίνει καινοτόμος. Αρκεί να κάνει 3 ερωτήσεις στον εαυτό του

Είναι σίγουρα ένας από τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες στον πλανήτη. Και ίσως να γίνει καινοτόμος… και σε άλλους πλανήτες. Αφού θέλει να πάει τον άνθρωπο στον Άρη. Ναι, μιλάμε για τον Elon Musk. Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του εταιρίες όπως η SpaceX, η Tesla, η Boring Company και η Solar City. Κάθε μια από αυτές θέλει να φέρει μεγάλες αλλαγές στο πεδίο της.

Τελικά, η καινοτομία είναι κάτι που μαθαίνεται; Η απάντηση είναι ναι, σύμφωνα με τον Elon Musk. Όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος σε συνέντευξη του, ο καθένας μπορεί να μάθει να καινοτομεί. Για αρχή, πρέπει να κάνει 3 ερωτήσεις στον εαυτό του.

1# Το έχεις προσπαθήσει;

«Το πρώτο βήμα είναι: Δοκίμασε το», λέει ο Musk. Και συμπληρώνει: «Το έχεις δοκιμάσει; Το έχεις δοκιμάσει πολύ; Αν δεν το έχεις δοκιμάσει πολύ, τότε κάνε το». Η καινοτομία «δεν είναι κάτι μυστηριώδες», εξηγεί ο ιδρυτής της SpaceX. Όπως τονίζει, αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι να είσαι τελειομανής με το προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχεις. Δεν χρειάζεται να είναι μια σημαντική ανακάλυψη, προσθέτει. Και καταλήγει: «Απλά κάντε το προϊόν σας καλύτερο. Αυτό είναι το πράγμα που έχει σημασία».

2# Πως μπορείς να το βελτιώσεις;

«Αναζήτησε το αρνητικό feedback από όλς τις πλευρές: Από άτομα που είναι πελάτες και από άτομα που δεν είναι πελάτες σου», λέει ο Musk. Με μια βασική ερώτηση: Πως μπορείς να κάνεις το project σου καλύτερο; «Σκεφτείτε, τι θα θέλατε να έχετε;», λέει ο Musk. Και τονίζει πως αν δεν αγαπήσεις εσύ το προϊόν/ υπηρεσία σου, τότε κανείς δεν θα το αγαπήσει.

3# Ξοδεύεις πολύ χρόνο στα meeting rooms;

Σύμφωνα με τον Elon Musk, αν περνάς υπερβολικά πολλές ώρες για να πας από meeting… σε meeting, είσαι σε λάθος δρόμο. Πρέπει η επαγγελματική σου καθημερινότητα να είναι διαφορετική. «Απλώς βγείτε εκεί στο εργοστάσιο. Βγείτε εκεί στα καταστήματα και μιλήστε με πελάτες», εξηγεί. Το να βρίσκεσαι στο εργοστάσιο, φέρνει και μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους εργαζομένους σου και τους κάνει πιο παραγωγικούς. «Σκεφτείτε τον πόλεμο», λέει ο Musk και συνεχίζει: «Θέλετε τον στρατηγό σε έναν πύργο να παρακολουθεί;» Τα στρατεύματα θα πολεμήσουν σκληρότερα αν δουν ότι ο στρατηγός είναι μαζί τους. «Λοιπόν, βγείτε εκεί στις πρώτες γραμμές!», καταλήγει ο διάσημος δισεκατομμυριούχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =