αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk, η «τρέλα» να δουλεύεις 120 ώρες την εβδομάδα, και ο ύπνος μόλις 6 ώρες κάθε βράδυ

Ο Elon Musk, η «τρέλα» να δουλεύεις 120 ώρες την εβδομάδα, και ο ύπνος μόλις 6 ώρες κάθε βράδυ

Ο Elon Musk στέλνει πυραύλους στο διάστημα, φτιάχνει σήραγγες για ταχύτατα τρένα κάτω από τη Γη, και προσπαθεί να αλλάξει τη βιομηχανία του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα. Ναι, και δουλεύει πολλές ώρες για να τα πετύχει όλα αυτά. Τώρα ο διάσημος δισεκατομμυριούχος βρέθηκε καλεσμένος στο podcast «The Joe Rogan Experience». Και απάντησε στο… πως μπορεί να τα κάνει όλα αυτά την ίδια στιγμή.

«Πως προλαβαίνεις;», ρωτήθηκε ο Musk. Και απάντησε: «Λοιπόν, δουλεύω πολύ. Κανονικά θα έπρεπε να δουλεύω μέχρι 1 ή 2 το πρωί. Δεν το κάνω συνήθως τα Σαββατοκύριακα. Αλλά κάποιες άλλες φορές το κάνω».

«Πόσο κοιμάσαι;» ήταν η επόμενη ερώτηση προς τον διάσημο επιχειρηματία. «Περίπου 6 ώρες», απάντησε. Και δεν σταμάτησε εκεί. Όπως είπε: «Προσπάθησα να κοιμάμαι λιγότερο, αλλά τότε είδα την συνολική παραγωγικότητα μου να μειώνεται».

Όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του, έχει φτάσει σε σημείο να δουλεύει 120 ώρες την εβδομάδα.

«Θα τρελαθείς λίγο… αν δουλεύεις 120 ώρες την εβδομάδα», έχει πει ο Elon Musk.

Το έχει προσπαθήσει. Και τώρα έχει αλλάξει μοντέλο. «Υπήρχαν στιγμές, κάποιες εβδομάδες, όπου ήμουν: Δουλειά, ύπνος για λίγες ώρες, δουλειά, ύπνος για λίγες ώρες. Επτά ημέρες την εβδομάδα», έχει πει ο ίδιος. Και μιλάμε για ένα βαρύ πρόγραμμα. Αρκεί να κάνεις το υπολογισμό: 120 ώρες διά 7 ημέρες την εβδομάδα, βγαίνει 17 ώρες εργασίας την ημέρα. Κάθε ημέρα!

Όπως εξήγησε ο κορυφαίος επιχειρηματίας, πλέον εργάζεται συνήθως κάτω από 80 ή 90 ώρες την εβδομάδα. Κάτι που είναι «αρκετά διαχειρίσιμο». Όταν ξεφεύγεις, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Ο Musk σημειώνει πως όταν πας πάνω από τις 80 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, η κατάσταση γίνεται πολύ πιεστική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 11 =