αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk είχε εξηγήσει πριν 13 χρόνια, ότι η αποτυχία είναι το «κλειδί» για την επιτυχία. Μέσα σε 2 φράσεις

Ο Elon Musk είχε εξηγήσει πριν 13 χρόνια, ότι η αποτυχία είναι το «κλειδί» για την επιτυχία. Μέσα σε 2 φράσεις

Η αποτυχία είναι ένα κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία. Αυτό λένε πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες. Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι δεν σου δημιουργεί ένα ευχάριστο συναίσθημα. Στον επιχειρηματικό κόσμο, πολλοί άνθρωποι που βλέπουν τα projects τους να αποτυγχάνουν, θεωρούν ότι έχουν αποτύχει οι ίδιοι, και παραιτούνται από κάθε προσπάθεια.

Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για πολλούς επιχειρηματίες, μπορεί επίσης όμως να προκαλέσει «παράλυση» πολλών ανθρώπων.Αν φοβάσαι να δοκιμάσεις κάτι νέο, δεν θα φτάσεις στο πικ της δυναμικής σου. Κάθε φορά που είσαι δυσαρεστημένος με την ζωή και την καριέρα σου, πρέπει κάτι να αλλάξεις. Να δοκιμάσεις κάτι νέο. Και όχι να κάτσεις στάσιμος.

Ο Elon Musk το 2005, όταν είχε πρωτοφτιάξει την SpaceX, είχε μιλήσει για την αποτυχία. Μέσα σε δύο μικρές φράσεις εξήγησε ότι αυτή είναι το «κλειδί» για να φτάσεις στην επιτυχία.

«Η αποτυχία είναι μια επιλογή εδώ. Εάν τα πράγματα δεν αποτυγχάνουν, δεν καινοτομείς», είχε πει ο γνωστός businessman.

Αν θες να πετύχεις, πρέπει να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Πρέπει να ρισκάρεις να αποτύχεις. Βλέποντας τα stories και άλλων μεγάλων εταιριών, όπως η Apple, η Amazon και η Tesla, καταλαβαίνεις γιατί έφτασαν στην κορυφή. Ρίσκαραν και δοκίμασαν καινοτομίες, που μέχρι τότε δεν είχαμε δει.

Είναι αυτό που πρέπει να αναζητούν και οι startups. Αν έχεις μια ιδέα και την πιστεύεις, βγάλε την στην αγορά. Όσο «τρελή» κι αν φαίνεται σε κάποιους. Αν αποτύχεις, ανασυντάξου και δοκίμασε ξανά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − fifteen =