αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα. Και εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζει

Ο Elon Musk δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα. Και εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζει

Οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ανάμεσα σε άλλα: Εργάζονται πολλές ώρες. Δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι εξαίρεση ο Elon Musk. Ο οποίο; διαχειρίζεται ταυτόχρονα εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX και η SolarCity.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δουλεύει περίπου 100 ώρες την εβδομάδα. Μάλιστα, κάποια βράδια κοιμάται… στο εργοστάσιο της Tesla. Πως όμως μπορεί ένας άνθρωπος να εργάζεται τόσο πολύ και μάλιστα να κάνει το ίδιο για περισσότερο από 15 χρόνια;

O Musk εφαρμόζει 5 κανόνες:

Multitasking: Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούμε να τα κάνουμε μαζί. Ο Elon Musk εφαρμόζει αυτό το μοντέλο. Αν για παράδειγμα μελετάς τα λογιστικά φίλα, μπορείς εκείνη την ώρα να απαντήσεις και σε κάποια emails που σου ζητούν σχετικά με αυτό στοιχεία. Ο Musk δεν βγαίνει έξω ούτε για ένα γεύμα, αν δεν το συνδυάσει με κάτι επαγγελματικό και φυσικά το διάβασμα μερικών emails.

Το feedback: Και μάλιστα… οι διαφορετικές απόψεις. Αν όλοι συμφωνούν μαζί σου για τις κινήσεις που κάνεις, τότε δεν μπορείς να τελειοποιήσεις το προϊόν σου. Ο Elon Musk έχει συλλέξει του κατάλληλους συμβούλους που τον βοηθούν ώστε να αποκτά μια πιο σφαιρική άποψη για τα πράγματα. «Συνεχώς να σκέφτεστε για το πως θα κάνετε τα πράγματα καλύτερα και να θέτετε ερωτήματα στον εαυτό σας» λέει χαρακτηριστικά.

Προετοιμασμένοι εργαζόμενοι: Όταν ο Mr Tesla μπαίνει σε μια συνεδρίαση, περιμένει ότι οι υπάλληλοι του θα είναι έτοιμοι να δώσουν απάντηση σε ότι τους ρωτήσει. Ότι θα έχουν έρθει «διαβασμένοι». Όταν οι υπάλληλοι είναι όντως διαβασμένοι, αφενός λειτουργεί καλύτερα η εταιρία, αφετέρου ο επικεφαλής δεν τρώει χρόνο στο να εξηγεί πράγματα που αυτοί θα έπρεπε ν γνωρίζουν.

Χρονοδιάγραμμα: Αυτό ξεκινά από τη στιγμή που ξυπνάς. Δεν υπάρχει χρόνο για χάσιμο και σερφάρισμα… στο Instagram. Ο Elon Musk δεν έχει καιρό για για πολλά διαλείμματα. Τη Δευτέρα είναι στο Λος Άντζελες για τη SpaceX, Τρίτη και Τετάρτη είναι στη Bay Area για την Tesla, πίσω στο Λος Άντζελες την Πέμπτη. Η Παρασκευή μοιράζεται μεταξύ SpaceX και στο στούντιο σχεδιασμού της Tesla.

Ρίσκο: Ο Musk πάντα είχε το ρίσκο στο πρόγραμμα του. Για παράδειγμα, όταν η Tesla είχε φτάσει στα πρόθυρα της καταστροφής, ο ίδιος έριξε σχεδόν όλη του την περιουσία στην εταιρία. Τώρα η Tesla μετά την κυκλοφορία των high tech μοντέλων της βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη. Και εδώ όμως χωρά ο προγραμματισμός. Αν δεν είστε σίγουροι το πότε θα κάνετε το μεγάλο βήμα, απλά προγραμματίστε το και πάρτε το ρίσκο την κατάλληλη στιγμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =